Maria Sakkari și Paula Badosa au obținut primele lor victorii în Grupa Chichen Itza a Turneului Campioanelor de la Guadalajara, ambele impunându-se în două seturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Maria Sakkari a trecut de poloneza Iga Swiatek, în mai puţin de o oră şi jumătate de joc, scor 6-2, 6-4. Pentru jucătoarea elenă, aceasta a fost a treia victorie în tot atâtea confruntări cu Swiatek, câştigătoarea trofeului la Roland Garrros în 2020.

Paula Badosa, campioană la Indian Wells cu doar o lună în urmă, a confirmat forma excelentă pe care o traversează, impunâdu-se cu 6-4, 6-0 în faţa principalei favorite, belarusa Aryna Sabalenka, după o oră și 15 minute de joc.

În etapa a doua a grupei se vor întâlni învingătoarele din prima zi (Sakkari vs Badosa), respectiv învinsele (Swiatek vs Sabalenka).

Vor avea loc în Grupa Teotihuacan:

Karolina Pliskova vs Anett Kontaveit / vineri, ora 22:00

Barbora Krejcikova vs Garbine Muguruza / sâmbătă, ora 03:30.

Rezultatele înregistrate în meciurile de dublu, Grupa El Tajin:

Su-Wei Hsieh/Elise Mertens (Taiwan/Belgia) vs Alexa Guarachi/Desirae Krawczyk (Chile/SUA) 7-6(3), 6-2

Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova (Cehia) vs Sharon Fichman/Giuliana Olmos (Canada/Mexic) 6-4, 6-1

Criterii de departajare:

1) Numărul mai mare de victorii

2) Dacă două jucătoare sunt la egalitate, se va ține cont de meciul direct

3) Dacă mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, atunci criteriile sunt următoarele:

- setaverajul (diferența dintre numărul de seturi câștigate și numărul de seturi pierdute)

- diferența dintre numărul de game-uri câștigate și numărul de game-uri pierdute.

- numărul cel mai mare de game-uri câștigate.

​Akron WTA Finals Guadalajara are loc în perioada 10-17 noiembrie 2021, se dispută pe hard outdoor, a adunat la start cele mai bune opt sportive ale sezonului în curs (Ashleigh Barty a declarat forfait), iar premiile totale sunt în valoare de $5.000.000.

Întrecerea se dispută la "Panamerican Tennis Center" din Guadalajara, Mexic. Este ediția cu numărul 50 a compeției de simplu și a 45-a la dublu.