​Roger Federer nu a mai jucat din iulie, când a fost eliminat în sferturi la Wimbledon, dar Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a declarat la un post local de radio că este "destul de sigur" că tenismenul elveţian va participa la Australian Open.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt atât de multe poveşti frumoase care urmează să fie spuse la Australian Open. Se pare că Roger joacă, ştiu că lucrează mult pe teren chiar acum şi suntem destul de siguri că va veni şi va juca la Australian Open", a spus Cahill la un post de radio australian, citat de tennisactu.net.

La jumătatea lunii august, Roger Federer a fost operat a treia oară la genunchi în 18 luni. În timpul unui eveniment organziat de un sponsor, în septembrie, fostul lider ATP s-a arătat optimist cu privire la recuperarea lui.

"Reabilitarea merge foarte bine, fără probleme. Cu fiecare zi care trece, mă simt mai bine decât precedenta, mă simt puternic şi sunt emoţionat de ceea ce se întâmplă. Ce a fost mai rău este în urma mea, aştept cu nerăbdare tot ce urmează. Când revii după o accidentare, fiecare zi este o zi mai bună. O perioadă interesantă. Am trecut prin asta anul trecut, nu este o problemă psihică", a spus Federer.

Roger Federer, 40 de ani, acum pe locul 16 ATP, nu a mai jucat din iulie, de la turneul de la Wimbledon, la care a fost eliminat în sferturi de polonezul Hubert Hurkacz. El a disputat în acest an doar 14 meciuri şi nu a participat la Australian Open, nefiind complet refăcut după accidentarea suferită la ediţia din 2020 a Grand Slam-ului de la antipozi, informează News.ro.