​Emma Răducanu a părăsit turneul de la Linz încă din optimi, iar la finalul partidei cu Xinyiu Wang (locul 106 în lume) a confirmat informația apărută în presa britanică, aceea că și-a găsit antrenorul mult dorit.

Emma RaducanuFoto: Melinda Nagy / Shutterstock Editorial / Profimedia

Locul 20 WTA, Emma a precizat după eșecul surprinzător cu Xinyiu Wang de la Linz că va colabora în următoarea perioadă cu antrenorul german Torben Beltz, informează BBC.

"Evident, este un mare privilegiu să lucrez cu un antrenor atât de experimentat. Cu siguranţă, sunt foarte încântată să lucrez cu el pe tot parcursul pauzei competiţionale şi anul viitor.

Lucrurile se îmbunătăţesc, este un sentiment foarte pozitiv şi sunt bucuroasă de toată munca care urmează. A lucrat cu Kerber, care este o jucătoare atât de grozavă şi a câştigat trei turnee de Grand Slam.

Cred că această experienţă ajută cu siguranţă pe cineva fără experienţă ca mine şi mă simt foarte încrezătoare.

Este, de asemenea, un tip cu adevărat pozitiv, vesel, care aduce o mare energie echipei şi cred că asta este important atunci când călătoreşti destul de mult timp în circuit" - Emma Răducanu.

Cine este Torben Beltz

Neamțul de 44 de ani este o figură importantă în circuitul mondial după colaborarea cu Angelique Kerber.

Beltz a reușit să o ducă pe Angie până pe locul 1 mondial și să cucerească alături de ea două titluri de Grand Slam: Australian Open 2016 și US Open în același an (Kerber a mai triumfat și la Wimbledon 2018, dar îl avea în echipă pe Wim Fissette).

Beltz a lucrat în mai multe rânduri cu Kerber: 2003-2004, 2011-2013, 2015-2017 și din 2020 până recent.

A mai colaborat cu Carina Witthoft (2014) și Donna Vekic (2017-2020).

Rezultatele notabile reușite de Torben Beltz în carieră alături de Angelique Kerber:

2016 Australian Open campioană, 2016 Wimbledon finalistă, medalia de argint la JO 2016 Rio de Janeiro, titlul de la US Open 2016, finalistă Turneul Campioanelor 2016.