Novak Djokovic a câștigat duminică turneul ATP 1000 de la Paris-Bercy, devenind jucătorul de tenis cu cele mai multe Masters-uri câștigate (l-a depășit de Rafa Nadal). Sârbul a vorbit după cucerirea trofeului și despre planurile sale după ce se va retrage din tenis.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oprit din cursa pentru Marele Slam la ultima strigare (a fost învins în finala de la US Open), Novak Djokovic a reușit să își ia revanșa în fața lui Daniil Medvedev.

Sârbul l-a învins pe rus în finala turneului de la Paris-Bercy și l-a depășit pe rivalul Rafael Nadal în clasamentul titlurilor câștigate la turneele Masters 1000.

Nole a avut nevoie de două ore și 15 minute pentru a obține victoria în fața lui Medvedev, scor 4-6, 6-3, 6-3.

Novak Djokovic și-a trecut astfel în palmares titlul cu numărul 86 (al 37-lea de Masters - un record).

După partidă, Nole a vorbit despre viitorul său atunci când nu va mai fi pe terenul de tenis.

"Voi încerca să ofer tot ce știu noii generații. Cunoașterea poate fi un blestem dacă nu o folosești cum trebuie.

Pentru mine, este logic ca următoarea mea destinație să fie a împărtăși cunoștințele mele altora. Mă văd în viitor în diferite roluri, dar sunt fericit că mă voi putea dezvolta într-un bun antrenor”, a declarat sârbul, conform Reuters.

Cât despre adversarul din ultimul act de la Paris (Daniil Medvedev), Nole a spus despre el că "aproape că nu are nevoie de antrenor la valoarea lui".

Sârbul consideră că Medvedev va câștiga multe alte Grand Slam-uri dacă se menține sănătos.

Djokovic se va îndrepta acum spre ATP 1000 Torino (14-21 noiembrie), Masters-ul finalului de sezon. Nole va juca pentru ultima oară în acest an între 24 noiembrie și 5 decembrie în Cupa Davis. ​

Daniil Medvedev le transmite un mesaj clar contestatarilor lui Novak Djokovic