Sorana Cîrstea (37 WTA) a explicat, luni, că medicii au sfătuit-o să nu participe la turneul de la Linz, sportiva noastră suferind o accidentare în timpul antrenamentelor din Austria.

Sorana CirsteaFoto: John Walton / PA Images / Profimedia

Sorana a anunţat că are o ruptură la un muşchi al gambei, acesta fiind motivul pentru care s-a retras de la turneul de categorie "WTA 250".

"Din cauza unei accidentări pe care am suferit-o în urmă cu două zile la antrenament aici la Linz, trebuie să mă retrag de la unul dintre turneele mele preferate. RMN-ul a relevat o ruptură la muşchiul gambei, astfel că medicii m-au sfătuit să nu intru pe teren. Ăsta este sportul şi asta e viaţa, dar eu abordez fiecare provocare cu verticalitate şi cu capul sus. Este timpul să mă recuperez şi să devin mai puternică pentru 2022!", a scris Cîrstea pe Facebook şi pe Instagram Stories.

Duminică, organizatorii turneului de la Linz au anunţat retragerea Soranei Cîrstea din cauza unei accidentări la un picior şi că locul acesteia a fost luat de Jaqueline Cristian.

WTA Linz are loc în perioada 6-12 noiembrie, se dispută pe hard indoor, are premii totale în valoare de $235.238, iar pe tabloul principal au fost 32 de jucătoare. Face parte din categoria WTA 250.

Ultimele trei câștigătoare ale întrecerii au fost Aryna Sabalenka (2020), Cori Gauff (2019) și Camila Giorgi (2018). Are și România o campioană la Linz: Raluca Olaru, la dublu - ediția din 2014, alături de Anna Tatishvili.