Novak Djokovic a câștigat duminică turneul ATP 1000 de la Paris-Bercy și l-a depășit pe Rafael Nadal în fruntea clasamentului celor mai multe competiții Masters câștigate în carieră. Daniil Medvedev, învins de jucătorul sârb chiar în ultimul act din capitala Franței, consideră că cei care îl contestă pe Djokovic îl vor aprecia după retragerea acestuia.

Novak DjokovicFoto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Oprit din cursa pentru Marele Slam la ultima strigare (a fost învins în finala de la US Open), Novak Djokovic a reușit să își ia revanșa în fața lui Daniil Medvedev.

Sârbul l-a învins pe rus în finala turneului de la Paris-Bercy și l-a depășit pe rivalul Rafael Nadal în clasamentul titlurilor câștigate la turneele Masters 1000.

Nole a avut nevoie dedouă ore și 15 minute pentru a obține victoria în fața lui Medvedev, scor 4-6, 6-3, 6-3.

Novak Djokovic și-a trecut astfel în palmares titlul cu numărul 86 (al 37-lea de Masters - un record).

Daniil Medvedev, învinsul finalei de la Paris, a ținut să vorbească despre contestatarii lui Djokovic.

"Zece ani după ce se va retrage (n.r. Djokovic) încă vor fi oameni care vor începe să se uite la tenis, exact cum am fost și eu. Nu l-am văzut niciodată pe Pete Sampras jucând live, eram prea mic, dar am auzit că era incredibil ca jucător. Va fi aceeași situație și cu Novak.

Vor fi oameni noi în tenis care vor citi Wikipedia sau alte site-uri și vor vedea rezultatele, cine a fost primul jucător al lumii și pentru câte săptămâni...

În final, Djokovic va fi peste tot. Atunci oamenii vor înțelege că a fost un jucător incredibil", a declarat Medvedev, conform Reuters.

Jucătorul rus a vorbit și despre meciurile sale cu Djokovic: "Este imposibil să ai un avantaj cu el, psihologic vorbind. Când joc contra lui, îmi dau seama cât de mult își dorește victoria. Despre asta este vorba în orice competiție sportivă".