Simona Halep și Emma Răducanu au ajuns sâmbătă seara în Austria, acolo unde vor participa săptămâna viitoare la turneul de categorie "WTA 250" de la Linz.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sportiva noastră a ajuns cu avionul la Viena, iar apoi a luat trenul către Linz. Halep, a doua favorită, a fost așteptată la gară de Sandra Reichel (directoarea turneului), dar și de fosta jucătoare austriacă Barbara Schett (specialistă Eurosport).

"Directoarea de la Linz este o persoană deosebită, o cunosc. Ultima dată am jucat acolo în 2012. Mă bucur să revin la Linz, e o sală superbă și sper să joc bine, asta contează!" - Simona Halep, la plecarea spre Austria.

Emma Răducanu, principala favorită a competiției din Austria, a fost întâmpinată cu flori la aeroport. Britanica, acceptată direct în turul al doilea, va întâlni o jucătoare venită din calificări.

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Linz

Simona Halep, locul 22 WTA şi favorită 2, și-a aflat adversara din turul doi la turneul de categorie "WTA 250" de la Linz (Austria).

Acceptată direct în turul doi, Simona se va duela cu învingătoarea partidei dintre Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 88 WTA) și Fiona Ferro (Franța, 105 WTA).

Turul I: Bye

Turul II: Aliaksandra Sasnovich / Fiona Ferro

Sferturi: Jasmine Paolini / Dayana Yastremska / Clara Burel / Saisai Zheng

Semifinale: Sorana Cîrstea / Rebecca Peterson / Veronika Kudermetova

Finala: Emma Răducanu / Danielle Collins / Ekaterina Alexandrova / Alison Riske.

Pe tabloul principal la Linz se află şi Sorana Cîrstea (38 WTA), care va juca în prima rundă cu rusoaica Kamilla Rakhimova (120 WTA).

WTA Linz are loc în perioada 6-12 noiembrie, se dispută pe hard indoor, are premii totale în valoare de $235.238, iar pe tabloul principal vor fi 32 de jucătoare. Face parte din categoria WTA 250. Ultimele trei câștigătoare ale întrecerii au fost Aryna Sabalenka (2020), Cori Gauff (2019) și Camila Giorgi (2018).

Are și România o campioană la Linz: Raluca Olaru, la dublu - ediția din 2014, alături de Anna Tatishvili.