Emma Răducanu a părăsit Transylvania Open în sferturi, înfrângerea din meciul cu Marta Kostyuk fiind una fără dubii. Presa britanică a alocat spații generoase partidei, jurnaliștii vorbind despre o nouă șansă ratată de către Emma în tentativa de a-și întâlni idolul, pe Simona Halep.

Emma RaducanuFoto: Melinda Nagy / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prima ocazie în care cele două se puteau întâlni a fost la Indian Wells. Acest lucru nu s-a întâmplat după ce Emma a fost învinsă de Aliaksandra Sasnovich.

Lucrurile nu au stat altfel nici la Transylvania Open: tot la o victorie distanță se afla Emma Răducanu de un meci cu Simona Halep, însă Marta Kostyuk a fost de o altă părere.

Presa britanică despre înfrângerea Emmei Răducanu la Transylvania Open

Jurnaliștii britanici au alocat spații importante participării Emmei Răducanu la turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca. Au fost primele meciuri câștigate de Emma în circuitul WTA, iar până la duelul cu Simona Halep nu a mai fost mult.

Marta Kostyuk a fost însă prea puternică (6-2, 6-1 după doar 57 de minute), iarsportiva din Ucraina va fi adversara Simonei Halep din semifinale.

"Senzația din Marea Britanie, Emma Răducanu, pierde în doar 57 de minute la Transylvania Open. Câștigătoarea de Grand Slam este învinsă, 2-6, 1-6, de Marta Kostyuk și ratează semifinala cu Simona Halep.

Răducanu nu a fost capabilă să ofere vreun răspuns la loviturile puternice ale adversarei din Ucraina" - Daily Mail.

La rândul lor, cei de la BBC au punctat că Emma Răducanu nu și-a regăsit la Cluj-Napoca forma extraordinară care a ajutat-o să cucerească primul său titlu de Grand Slam din carieră la US Open.

"Speranța Emmei Răducanu de a-și întâlni idolul Simona Halep la Transylvania Open a fost năruită de Marta Kostyuk în sferturile de finală.

Campioana în vârstă de 18 ani de la US Open a fost învinsă clar, 2-6, 1-6, de tânăra sa oponentă din Ucraina. Înainte de meci, Răducanu vorbea despre cum Kostyuk când jucau la nivel de juniori.

Turneul din România a avut o însemnătate aparte pentru jucătoarea de 18 ani, având în vedere că bunica ei încă locuiește acolo, iar tatăl său Ian s-a născut în România.

Răducanu, ocupanta locului 23 în lume, a înregistrat prima sa victorie în circuitul WTA contra Polonei Hercog, marți, apoi a învins în două seturi pe Ana Bogdan, două zile mai târziu.

Totuși, contra lui Kostyuk, Răducanu nu a reușit să repete forma extraordinară care i-a adus saltul uriaș.

A treia favorită a făcut 41 de greșeli neforțate, spre deosebire de cele 16 ale adversarei, care e cu doar cinci luni mai în vârstă decât ea" - BBC, conform Eurosport.

Semifinale Transylvania Open

Nu înainte de ora 15:30

Rebecca Peterson (99 WTA) - Anett Kontaveit (14 WTA)

Nu înainte de ora 17:00

Simona Halep (18 WTA) - Marta Kostyuk (55 WTA) / LiveText pe HotNews.ro.