​A trecut fără probleme de Emma Răducanu (6-2, 6-1), iar acum își dorește să își ia revanșa în fața Simonei Halep. Marta Kostyuk a vorbit despre înfrângerea suferită în fața jucătoarei noastre la Indian Wells și a afirmat că speră ca la Transylvania Open să se califice în prima ei finală WTA.

Marta KostyukFoto: TransylvaniaOpen / Facebook

"Sincer, nu ştiu cum am câştigat primul game. Am revenit de la 40-15 şi l-am câştigat cumva, căpătând încredere şi simţind că nu voi pierde meciul. Apoi, cred, în game-ul al cincilea mi-am dat seama cum să o joc şi asta m-a ajutat. A fost rapid, dar nu am putut să o citesc, mi-a fost greu să fac ceva şi am încercat să dau mingea înapoi ori de câte ori am putut.

Am luptat un set la Indian Wells (n.r. despre meciul cu Simona Halep), apoi în setul al doilea nu am jucat bine, a fost 6-1, sper să pot lupta mai mult mâine. Şi dacă pierd e o experienţă incredibilă. Este o persoană foarte, foarte drăguţă. Sper să fac prima mea finală şi abia aştept meciul", a declarat Kostyuk, la interviul de pe teren.

Simona și Marta s-au mai întâlnit o singura dată în circuitul WTA. Pe 8 octombrie 2021, jucătoarea noastră s-a impus în turul al doilea de la Indian Wells, scor 7-6(2), 6-1.

Simona Halep vs Marta Kostyuk, rezumatul partidei de la Indian Wells:

De știut:

  • Pentru un loc în finală, Simona Halep se va duela cu Marta Kostyuk (6). Jucătoarea din Ucraina a învins-o categoric pe Emma Răducanu (3), scor 6-2, 6-1.
  • Prin calificarea în semifinale, Simona și Marta și-au asigurat premii în valoare de 10.100 dolari şi câte 110 puncte în clasamentul WTA.

Transylvania Open - Cluj-Napoca, România

25-31 octombrie 2021

Categorie "WTA 250", suprafață hard, 32 de sportive pe tabloul principal, premii totale în valoare de $235.238.