Simona Halep este în optimi la Transylvania Open, fosta lideră WTA trecând fără mari probleme de Gabriela Ruse, scor 6-1, 6-2. La finalul partidei, Simona a vorbit despre cheia partidei, dar le-a și precizat fanilor cât mai are de gând să joace tenis la nivel înalt.

Simona HalepFoto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, în optimi la Transylvania Open: Victorie categorică cu Gabriela Ruse

Simona Halep, despre victoria cu Gabriela Ruse

La finalul partidei, Simona a vorbit despre lucrurile care au făcut diferența în duelul cu Gabriela Ruse. Halep a precizat că s-a simțit foarte bine pe teren, că se bucură să fie la Cluj-Napoca și că speră ca și joi să joace la fel de bine.

"M-am simţit foarte bine pe teren, pentru că este o bucurie să vin din nou la Cluj. De fiecare dată, aici am jucat poate cel mai bun tenis al meu, şi la FedCup.

Chiar dacă nu avem public, i-am simţit aproape de mine, de când am venit. Vreau să le mulţumesc organizatorilor, îi mulţumesc lui Patrick (n.r. Ciorcilă) pentru toate pozele puse în oraş şi mesajul este deosebit şi chiar mă simt ca acasă.

De fiecare dată vin cu plăcere şi mă bucur foarte mult că astăzi am putut să joc un tenis foarte, foarte bun. Nu este niciodată uşor să joci cu adversare din aceeaşi ţară, mai ales când este o adversară solidă, puternică.

Ea a avut un an extraordinar, a intrat în Top 100, ştim şi noi cum este şi merită toate aplauzele.

A fost o bucurie să fiu pe teren şi sper şi mâine să joc la fel de bine. Mă simt bine, mă simt bucuroasă să fiu pe teren şi e plăcut să fii în Cluj.

Sunt pregătită fizic, doar să ajung eu în finală. Pentru mine e o revenire, sincer nu mă interesează rezultatul, doar vreau să-mi ating nivelul de dinainte. Nu mă gândesc împotriva cui joc" - Simona Halep.

Despre accidentarea suferită la Roma

Simona a atins și un subiect mai puțin plăcut din acest sezon: accidentarea de la gambă suferită la Mastersul de la Roma. Halep a spus că nu a știut cum să gestioneze momentul, iar graba de a participa la Wimbledon a întârziat-o cu câteva săptămâni.

"A fost prima mea accidentare gravă, bine că n-a fost mai devreme, ci la 30 de ani. Nu am știut să gestionez bine, m-am grăbit pentru a juca la Wimbledon. M-am descurajat, recunosc, a fost un moment greu, nu știam dacă pot reveni la nivelul de astăzi.

Am o lună-două de când mă chinui, dar am început să simt terenul, să fiu sigură pe corpul meu, alerg.

Când ți-e frică, nu poți fi 100%. O să-mi fie în continuare destul de greu să revin acolo unde îmi doresc, pentru că am un nou obiectiv, dar e o bucurie să fiu pe teren şi să fiu aptă" - Simona Halep.

Despre discursul în limba română al Emmei Răducanu

Halep s-a arătat surprinsă de discursul ținut în limba română de către Emma Răducanu, sportivă care nu s-a născut și nici nu a copilărit în România.

"Am fost surprinsă pentru că tot am auzit că nu vorbeşte, dar a vorbit foarte bine şi chiar a fost, cred, ceva plăcut pentru toţi românii. Chiar dacă nu locuieşte în România, nu s-a născut aici, vorbeşte româna şi este un sentiment plăcut" - Simona Halep.

Despre lipsa fanilor și pandemia de Covid-19

Simona a mai spus că îi pare rău că fanii nu pot fi prezenți în tribune, dar că speră ca lucrurile să revină la normal în următoarea perioadă, iar publicul să se bucure din nou la meciurile de tenis organizate în țară.

"Suntem toţi trişti pentru că spectatorii nu pot veni aici, să ne susţină în tribune, e o atmosferă incredibilă de fiecare dată la Cluj, dar le transmit românilor toate cele bune, să trecem cu bine peste această perioadă care este grea pentru toată lumea şi să avem cât se poate de multă grijă de noi.

Eu cred că o să revenim la normal în curând şi o să ne putem bucura împreună de tenis, pentru că nu am de gând să mă las, mai vreau să mai joc" - Simona Halep, la microfonul Digisport.

Ultimul punct al partidei:

Super execuție marca Simona Halep:

De știut:

  • În optimi, Simona Halep o va întâlni pe Varvara Gracheva (81 WTA - Rusia).
  • Pentru calificarea în turul al doilea, Simona va primi 3.675 de dolari şi 30 de puncte în clasamentul WTA.
  • Gabriela Ruse va primi 2.675 de dolari şi un punct WTA.
  • A fost primul meci direct dintre Halep și Ruse, cele două făcând pereche la ultima ediție de la Indian Wells.