Simona Halep, care va debuta miercuri la Transylvania Open, a ieșit din TOP 20 în clasamentul WTA Live. În 2013, românca a fost ultima oară în afara primelor 20 de jucătoare ale lumii.

Simona HalepFoto: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia

Halep a obţinut la Shenzhen, în urmă cu doi ani, la Turneul Campioanelor 500 de puncte, pentru o victorie, în faţa Biancăi Andreescu, şi două înfrângeri, cu Elina Svitolia şi Karolina Pliskova.

Anul trecut, WTA Finals nu s-a ţinut din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că abia acum i-au fost retrase româncei acele puncte.

În acest moment, înainte de a debuta la Transylvania Open, Halep este pe locul 23, cu 2.408 puncte.

Ea a fost ultima dată pe această poziţie la 18 august 2013. De atunci, jucătoarea din Constanţa a făcut neîntrerupt parte din Top 20 WTA.

Pentru a reveni în primele 20 de jucătoare ale lumii, Simona Halep are nevoie să câştige turneul de la Cluj-Napoca, competiţie la care va juca, miercuri, în primul tur, împotriva Gabrielei Ruse, locul 85 WTA.

Mai multe jucătoare sunt afectate de pierderea punctelor de la Turneul Campionilor din 2019.

Ucraineanca Elina Svitolina, finalista de atunci, este una dintre cele mai "păgubite", ea urmând a ieşi din Top 10 WTA după coborârea de pe locul 6 pe 14 în ierarhia live şi după patru ani şi jumătate de prezenţă între primele zece jucătoare ale lumii.

În aceeaşi situaţie este Belinda Bencic din Elveţia (coborâre de pe locul 9 pe 17), potrivit News.ro.

Când va debuta Simona Halep la Transylvania Open​

Organizatorii de la Transylvania Open au anunțat programul zilei de miercuri, 27 octombrie, una în care va avea loc și duelul 100% românesc dintre Simona Halep și Gabriela Ruse.

Pe terenul central, meciul dintre Simona Halep și Gabriela Ruse va fi al treilea al zilei și nu va începe mai devreme de ora 15:30. Confruntarea va fi LiveText pe HotNews.ro.

Tot miercuri vor putea fi văzute la treabă, printre altele, Anett Kontaveit (favorită 2), Ajla Tomljanovic (5) și Jaqueline Cristian. Turneul este în direct pe Digisport.

Transylvania Open - Cum arată programul zilei de miercuri, 27 octombrie 2021

Ziua de tenis de pe central va debuta la ora 12:00 cu duelul dintre Anhelina Kalinina (cap de serie nr. 6) și Anna-Lena Friedsam.

Urmează apoi meciul dintre Anett Kontaveit (favorită 2, campioana de la Moscova) și Aleksandra Krunic. Jucătoarea din Estonia se poate califica la Turneul Campioanelor dacă se va impune la turneul de la Cluj-Napoca.

Nu înainte de ora 15:30 va avea loc partida dintre Simona Halep (principala favorită) și Gabriela Ruse.

După meciul dintre Lesia Tsurenko și Anastasia Gasanova, Jaqueline Cristian și Ajla Tomljanovic (favorită 5) se vor duela în ultima partidă a zilei.

Transylvania Open - Cluj-Napoca, România

25-31 octombrie 2021

Categorie "WTA 250", suprafață hard, 32 de sportive pe tabloul principal, premii totale în valoare de $235.238.

FOTO Simona Halep va mai juca la un turneu după Transylvania Open