Calificată în optimi la Transylvania Open după ce a învins-o pe Polona Hercog, Emma Răducanu le-a vorbit fanilor în limba româna. Britanica a afirmat că se simte ca acasă în România, a discutat despre mâncarea favorită și a precizat că va încerca să vorbească din ce în ce mai bine în limba tatălui ei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Emma Răducanu: Cred că sunt acasă aici

"Vreau să încercăm puțin în română. Dacă nu mai pot, mă schimb în engleză.

Astăzi a fost un meci foarte dificil, ea a fost foarte tare. Cred că nici eu nu am jucat așa bine, dar am câștigat. Am așa multă bucurie acum.

Mulțumesc foarte mult, este un turneu foarte bine organizat și îmi place România foarte mult. Cred că sunt acasă aici.

(n.r. despre mâncarea românească favorită) Trebuie să fie ciorba de perișoare, dar n-am mâncat de perișoare acum, am mâncat de legume. Mai aștept un pic și pe urmă mănânc un pic de sarmale... și mămăliga e foarte bună... și papanași!

Înseamnă mult să joc în țara tatălui meu. Am amintiri foarte frumoase din țară și mă bucur foarte mult că am ocazia să joc aici. Mulțumesc tuturor pentru suportul de astăzi și din această săptămână.

Vreau să zic că acum sunt puțin rușinată să vorbesc în română, dar dacă stau aici un pic, pot să fiu mai bună" - Emma Răducanu, după victoria obținută în fața Polonei Hercog.

De știut:

  • Emma Răducanu, campioană la US Open la doar 18 ani, a obținut astfel prima victorie în circuitul WTA. La Indian Wells, britanica a fost învinsă de Aliaksandra Sasnovich.
  • Pentru un loc în sferturi, Emma Răducanu (23 WTA) se va duela cu Ana Bogdan (106 WTA).
  • Prin calificarea în optimi, Răducanu și-a asigurat un premiu în valoare de 3.675 de dolari şi 30 de puncte WTA.
  • Simona Halep și Emma Răducanu se află pe aceeași parte de tablou și ar putea teoretic să se întâlnească în semifinale.

Transylvania Open - Cluj-Napoca, România

25-31 octombrie 2021

Categorie "WTA 250", suprafață hard, 32 de sportive pe tabloul principal, premii totale în valoare de $235.238.