Jaqueline Cristian, beneficiară a unui wildcard, s-a calificat marți în turul doi la turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca, după un meci intens care a durat aproape trei ore.

HotNews.roFoto: Hotnews

În runda inaugurală de la Transylvania Open, Cristian (105 WTA) a trecut de slovena Kaja Juvan (98 WTA), scor 3-6, 7-6(8), 7-6(3). Meciul a durat două ore și 47 de minute.

Juvan a servit pentru câștigarea partidei în momentul în care conducea cu 6-3, 5-4, dar jucătoarea noastră a reușit să facă rebreak și să câștige setul secund în tiebreak, după ce a salvat două mingi de meci.

Jaqueline Cristian a apărut pe terenul central de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca purtând o pelerină cu guler înalt, precum cea a Contelui Dracula din filmele care au avut ca sursă de inspiraţie celebra carte a lui Bram Stoker.

"Ca să fiu sinceră, a fost un pic ideea antrenorului (n.r. - Thomas Druet). Fiind topicul Transilvania şi Dracula şi toate fetele entuziasmate de ideea asta, am zis să fiu un pic originală. Şi m-a ajutat şi antrenorul, el a fost cel care are dinţii", a spus Cristian, la microfonul DigiSport.

Rezumatul partidei dintre Jaqueline Cristian și Kaja Juvan:

De știut:

  • În optimi, Jaqueline Cristian o va întâlni pe Ajla Tomljanovic (Australia, 43 WTA și favorită 5).
  • Jaqueline Cristian și-a asigurat un premiu în valoare de 3.675 de dolari şi 30 de puncte WTA.

Transylvania Open - Cluj-Napoca, România

25-31 octombrie 2021

Categorie "WTA 250", suprafață hard, 32 de sportive pe tabloul principal, premii totale în valoare de $235.238.