Simona Halep se află la Cluj Napoca, iar miercuri va debuta la Transylvania Open. Fosta lideră a ierarhiei WTA a stat de vorbă cu jurnaliștii britanici, Halep discutând cu aceștia despre Emma Răducanu, noua senzație din tenisul feminin mondial.

Simona HalepFoto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jucătoarea noastră îi prevede un viitor strălucit Emmei, Halep fiind de părere că Răducanu va face în curând saltul spre TOP 10 WTA.

Ce spune Simona Halep despre Emma Răducanu

Aflată la Cluj-Napoca, acolo unde va debuta miercuri la Transylvania Open, Simona Halep a avut numai cuvinte de laudă la adresa britanicei Emma Răducanu.

  • "Ceea ce a realizat este de necrezut, tot creditul pentru ea, pentru că a jucat atât de bine, atât de multe meciuri. Cred că psihicul ei a fost foarte puternic, de asemenea jocul, a artătat un tenis grozav, foarte rapid, foarte aproape de linia de fund a terenului şi, în acelaşi timp, cred că modul în care s-a deplasat pe teren a fost grozav.
  • Dacă a obţinut deja un titlu de Grand Slam, cred că este în stare să obţină totul, are acum experienţa de a câştiga cele mai mari turnee în tenis. Cu uşurinţă poate ajunge în Top 10, cred că o va face curând, mai repede decât se gândeşte toată lumea, pentru că este aproape de asta.
  • Are un viitor strălucit şi, cu siguranţă, va fi una dintre cele mai bune jucătoare din lume. (n.r. dacă ar trebui ca lumea să aibă mai puţine aşteptări în cazul Emmei, ţinând cont că ea a sărit anumiţi paşi în dezvoltare, spre deosebire de ea) Cu siguranţă, presiunea nu este grozavă pentru o jucătoare, chiar dacă este tânără, cred că simte presiunea, e normal, toată lumea o face.
  • Voi ar trebui să vă bucuraţi de rezultatele ei, de tenisul ei, de modul în care este, pentru că este super-drăguţă şi să aşteptaţi să crească puţin la acest nivel, pentru că doar a sărit acum, a făcut ceva ceva grozav şi probabil, dar este doar opinia mea, va avea nevoie de ceva timp ca să vadă cum este să fii în fiecare săptămână acolo şi apoi va deveni mult mai puternică.
  • Nu am vorbit cu ea despre tenis şi lucruri din astea, doar am felicitat-o, nu suntem atât de apropiate, încă, probabil. E o onoare să aud asta (n.r. - ca a fost o inspiraţie pentru Emma), acum, că e câştigătoare de Grand Slam, e şi ea un idol pentru alţi copii.
  • E o senzaţie plăcută să aud asta şi sper că am inspirat-o" - Simona Halep, răspunzând întrebărilor adresate de jurnaliştii britanici, în cadrul conferinţei de presă care a fost organizată luni, la Cluj-Napoca, conform News.ro.

În meciul de debut de la Cluj-Napoca, Simona Halep (principala favorită) se va duela, miercuri, cu prietena sa Elena-Gabriela Ruse (83 WTA).

În runda inaugurală, Emma Răducanu (cap de serie nr. 3) va avea parte marți de un duel dificil cu slovena Polona Hercog (123 WTA, fost loc 35 WTA).

Simona Halep și Emma Răducanu se află pe aceeași parte de tablou și ar putea teoretic să se întâlnească în semifinale.

Transylvania Open - Cluj-Napoca, România

25-31 octombrie 2021

Categorie "WTA 250", suprafață hard, 32 de sportive pe tabloul principal, premii totale în valoare de $235.238.