Simona Halep s-a întors de la Moscova, iar pe aeroport a vorbit despre parcursul de la WTA Kremlin Cup, dar și despre duelul cu Gabriela Ruse de la Transylvania Open.

Simona HalepFoto: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia

Simona Halep, despre parcursul de la Moscova

Referindu-se la participarea de la WTA Kremlin Cup, Simona Halep a spus că simte că a progresat în anumite aspecte ale jocului și că Maria Sakkari a meritat victoria în duelul din sferturi.

"Mă simt mult mai bine, consider că am și progresat un pic pe ceea ce am vrut eu să progresez. A fost o săptămână bună. Din păcate n-am putut să îmi iau șansele în ultimul meci, am condus câteva gameuri, dar e în formă mare Maria Sakkari și merita, cumva, să câștige" - Simona Halep.

Simona Halep vorbește despre meciul cu Gabriela Ruse

În primul tur de la Transylvania Open vor fi mai multe meciuri 100% românești, iar unul dintre ele este cel dintre Simona Halep și Gabriela Ruse.

"Era oarecum normal să joc cu o româncă (n.r. se duelează cu Gabriela Ruse la Transylvania Open) pentru că suntem foarte multe și asta este o performanță foarte mare pentru tenisul românesc.

Ea a avut un an extraordinar. Să intri în top 100 e un lucru minunat când ești la început. Joacă foarte bine, am jucat la dublu cu ea în America (n.r. la Indian Wells). Sper să fac un meci bun. Ajung diseară la Cluj și sper să am timp să mă acomodez cu suprafața și sper să fie un meci frumos.

Mare păcat că nu sunt spectatori pentru că știu că turneul s-a chinuit din greu să aducă cele mai bune jucătoare și să fie jucătoare de top" - Simona Halep, citată de Digisport.

În meciul de debut de la Cluj-Napoca, Simona Halep (principala favorită) se va duela cu prietena sa Elena-Gabriela Ruse (83 WTA).

În runda inaugurală, Emma Răducanu (cap de serie nr. 3) va avea parte de un duel dificil cu slovena Polona Hercog (123 WTA, fost loc 35 WTA).

Simona Halep și Emma Răducanu se află pe aceeași parte de tablou și ar putea teoretic să se întâlnească în semifinale.

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Transylvania Open

Turul I: Elena-Gabriela Ruse

Turul II: Andrea Petkovic / Varvara Gracheva

Sferturi: Ajla Tomljanovic / Jaqueline Cristian

Semifinale: Emma Răducanu / Marta Kostyuk

Finală: Anett Kontaveit / Jil Teichmann / Irina Begu.

Transylvania Open - Cluj-Napoca, România

25-31 octombrie 2021

Categorie "WTA 250", suprafață hard, 32 de sportive pe tabloul principal, premii totale în valoare de $235.238.

Transylvania Open: Retrageri masive în ultimul moment - Garbine Muguruza și Paula Badosa nu mai vin la Cluj-Napoca