​Anett Kontaveit a câştigat, duminică, turneul de categorie "WTA 500" de la Moscova, după ce a învins-o în finală pe Ekaterina Alexandrova (37 WTA).

HotNews.roFoto: Hotnews

Kontaveit (20 WTA, favorită 9) a avut nevoie de două ore și 25 de minute pentru a obține victoria în fața sportivei din Rusia, scor 4-6, 6-4, 7-5.

Ekaterina a condus cu 4-0 în setul secund, dar Anett a împins confruntarea în set decisiv după ce a câștigat șase game-uri la rând. Sportiva din Rusia a servit pentru câștigarea partidei în momentul în care conducea cu 5-4 în setul al treilea, dar au urmat trei game-uri consecutive adjudecate de estoniancă.

Pe parcursul competiției, Anett a mai trecut de Katerina Siniakova (50 WTA), Andrea Petkovic (79 WTA), Garbine Muguruza (5 WTA) și Marketa Vondrousova (35 WTA).

Grație succesului de la Kremlin Cup, Kontaveit va urca șase locuri în clasamentul WTA (până pe 14). De cealaltă parte, Alexandrova va face un salt de trei poziții (va ocupa locul 34).

Anett Kontaveit și-a trecut în palmares al patrulea titlu WTA la simplu, după cele de la 's-Hertogenbosch (2017), Cleveland (2021, a trecut în finală de Irina Begu) și Ostrava (2021). Jucătoarea din Estonia a pierdut alte șapte finale.