Ashleigh Barty, locul 1 WTA, a anunțat că nu va mai participa la niciun turneu în acest sezon. Astfel, australianca nu îşi va apăra titlul la Turneul Campioanelor, competiție care va avea loc în perioada 10-17 noiembrie, la Guadalaraja (Mexic).

Ashleigh BartyFoto: AL BELLO / Getty images / Profimedia

"Am vrut ca toată lumea să ştie că nu voi participa la niciun turneu în 2021, inclusiv la Women’s Masters din Mexic. Trebuie să-mi prioritizez corpul şi recuperarea şi să mă concentrez pentru a ataca presezonul înainte de Australian Open din ianuarie.

Cu incertitudinile constante din Queensland şi cerinţele de carantină, nu sunt pregătită să-mi compromit pregătirea pentru ianuarie", a declarat Barty, care nu a mai concurat de la eliminarea ei din turul 3 de la US Open din septembrie.

Într-un an care se încheie prematur, Ashleigh Barty are cinci titluri, la Miami, Melbourne, Stuttgart, Cincinnati şi Wimbledon.

Au mai obținut până acum biletul pentru WTA Finals: Aryna Sabalenka, Barbora Krejcikova, Karolina Pliskova și Maria Sakkari.

Pentru cele patru locuri disponibile se luptă mai multe sportive, cele mai importante fiind Iga Swiatek, Garbine Muguruza, Paula Badosa și Ons Jabeur.

Akron WTA Finals va avea loc în perioada 10-17 noiembrie 2021. Turneul se va juca pe hard outdoor (în aer liber) și va aduna la start cele mai bune opt sportive ale sezonului în curs. Competiția are premii totale în valoare de $5 milioane.