Calificată în sferturi la turneul WTA de la Moscova după ce a trecut de două adversare din Rusia (Anastasia Potapova și Veronika Kudermetova), Simona Halep a glumit la interviul de pe teren întrebând dacă va întâlni tot o favorită a fanilor în runda următoare de la Kremlin Cup.

Simona HalepFoto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pentru un loc în semifinale, Simona Halep se va duela cu Maria Sakkari (7 WTA, favorită 3). Grație rezultatelor înregistrate la Moscova, sportiva din Grecia a obținut calificarea la Turneul Campioanelor.

  • "A fost un meci greu. Ştiam că, deşi am câştigat primul set, o să fie o luptă dură. Am jucat una împotriva celeilalte anul acesta şi ştiam că este o foarte puternică adversară. A trebuit să rămân foarte concentrată până la final.
  • Şi-a ridicat nivelul în al doilea set, iar eu am făcut câte greşeli uşoare şi am luat câteva decizii greşite. Ea a jucat foarte bine şi a fost cu adevărat greu să termin meciul în două seturi.
  • Vă mulţumesc că aţi venit! (n.r. - despre public) Este întotdeauna o plăcere să joc aici. Fanii au fost foarte corecţi azi, m-au susţinut şi pe mine, ceea apreciez cu adevărat. Este întotdeauna o plăcere să joc la Moscova, aşa că sper ca data viitoare să joc un tenis bun.
  • Joc din nou împotriva unei alte rusoaice în turul următor sau nu?" - Simona Halep, la interviul de pe teren.

Simona Halep, în sferturi la WTA Kremlin Cup după un meci intens cu Veronika Kudermetova

Simona Halep vs Maria Sakkari - Când va avea loc meciul din sferturile WTA Kremlin Cup

De știut:

Pentru calificarea în sferturi, Simona Halep va primi 15.500 de dolari şi 100 de puncte WTA.

Simona a câștigat competiția de la Moscova la ediția din 2013.

Cum arată sferturile de la WTA Kremlin Cup

Marketa Vondrousova (35 WTA) - Anastasia Pavlyuchenkova (16 WTA)

Aryna Sabalenka (2 WTA) - Ekaterina Alexandrova (37 WTA)

Anett Kontaveit (20 WTA) - Garbine Muguruza (5 WTA)

Maria Sakkari (7 WTA) - Simona Halep (19 WTA)

Semifinale:

Vondrousova/Pavlyuchenkova - Kontaveit/Muguruza

Sabalenka/Alexandrova - Sakkari/Halep

VTB Kremlin Cup se dispută în perioada 18-24 octombrie la Moscova, pe hard indoor, face parte din categoria WTA 500 și are premii totale în valoare de $565.530. Simona Halep a câștigat turneul în 2013, iar ultima ediție i-a revenit elvețiencei Belinda Bencic (în 2019).