Participarea lui Novak Djokovic la Australian Open va fi imposibilă în condițiile în care sârbul nu se va vaccina anti-Covid. Alex Hawke, ministrul australian al Imigrației, a declarat că jucătorii nevaccinați nu vor primi viza pentru a intra pe teritoriul țării.

Novak DjokovicFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nole a refuzat să precizeze dacă este sau nu vaccinat împotriva Covid-19, iar marți, Daniel Andrews, șeful statului Victoria, susținea că sunt foarte mici șanse ca jucătorii care nu s-au imunizat prin vaccin să primească viza pentru intrarea în Australia.

Miercuri, ministrul australian al Imigrației, a anunțat clar că jucătorii vor fi nevoiți să fie vaccinați cu două doze pentru a putea lua parte la primul Grand Slam al anului.

"Va fi nevoie de dublă vaccinare pentru vizitarea Australiei. Regula se aplică universal, nu doar jucătorilor de tenis. Fiecare vizitator al Australia va trebui să fie inoculat cu schema completă.

Acesta nu este un mesaj doar pentru Novak. Am un mesaj pentru toți cei care vor să viziteze Australia. Va trebui să aveți cele două doze făcute", a declarat Hawke la un post de radio australian.

Djokovic are cel mai bun palmares din istoria Openului Australiei (9 titluri - 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021), pornind ca favorit pentru ediția din 2022. Cu toate acestea, până la noi decizii, participarea acestuia rămâne una incertă.

Cu 20 de titluri de Grand Slam la activ, Novak Djokovic împarte recordul cu Roger Federer și Rafael Nadal. Totalul competițiilor câștigate de cei trei sportivi se ridică la 276, un număr care atestă modul în care au dominat lumea tenisului masculin în ultimele două decenii.

Novak Djokovic și vaccinarea - Liderul ATP surprinde atunci când este întrebat dacă va participa la Australian Open