Rafael Nadal a vorbit recent, în cadrul unui interviu, despre rivalitatea teribilă pe care o are cu Novak Djokovic, lăudându-l pe sârb pentru calitățile și spectacolul oferit pe teren în ultima perioadă. Mai mult de atât, spaniolul a punctat câteva aspecte și despre Roger Federer, sportiv împotriva căruia a avut multe meciuri legendare.

Rafael NadalFoto: Alvaro Diaz / Zuma Press / Profimedia

Rafael Nadal a întâlnit o serie numeroasă de probleme fizice în 2021, lucru care nu i-a permis să revină la forma normală și să ofere același randament al jocului.

Eliminat la Roland Garros de către Novak Djokovic în semifinale, meci în care a simțit un disconfort muscular la picior, lucru care i-a afectat performanța, spaniolul a lipsit de la Wimbledon și de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Revenirea inițială nu a fost una de succes pentru spaniol, astfel că acesta a luat decizia de a rămâne în afara competițiilor până în 2022.

Între timp, Rafael Nadal a discutat pe larg despre rivalitatea specială pe care o poartă cu Roger Federer și Novak Djokovic.

Novak Djokovic - Jucătorul perfect

”Djokovic este jucătorul perfect, care nu are nicio slăbiciune. Fie că vorbim despre zgură, iarbă sau hard, el este capabil să câștige acel meci. În acest an a fost incredibil de bun și foarte constant în apariții.

Chiar și în zilele în care nu totul merge așa cum ar trebui, energia pe care o transmite este una debordantă și reușește să întoarcă meciul în favoarea lui. Aceste lucruri îl transformă într-un jucător letal și într-un oponent foarte dificil” - Rafael Nadal.

Roger Federer - Varietate incredibilă de stiluri

”Și Federer are construcția unui jucător perfect de tenis. Stilul său modern este nemaiîntâlnit. Ca oponent, este foarte greu să ghicești cum va juca fiindcă posedă o varietate imensă de stiluri pe care le poate folosi împotriva ta.

Un meci important, de acest fel, a avut loc la finala Wimbledon din 2008. Cred că am avut unul dintre cele mai bune momente ale carierei în timpul acelei partide, și îmi place să cred că și el simte același lucru.

După cum toți știm, nu sunt extraordinar de bun pe iarbă. A fost un moment foarte special să pot trece peste aspect, ca mai apoi să câștig și meciul.

Mi-am imaginat că pot câștiga acea partidă și așa s-a întâmplat. A fost un meci plin de adrenalină”, a declarat spaniolul, conform tennisworldusa.

Cu 20 de titluri de Grand Slam la activ, Rafael Nadal împarte recordul cu Roger Federer și Novak Djokovic. Totalul competițiilor câștigate de cei trei sportivi se ridică la 276, un număr care atestă modul în care au dominat lumea tenisului masculin în ultimele două decenii.