Alexander Zverev, locul 4 din clasamentul ATP, este al patrulea jucător care și-a asigurat prezența la Turneul Campionilor de la Torino. Germanul a obţinut calificarea după ce a ajuns în 16-imile de finală ale turneului de la Indian Wells.

Alexander ZverevFoto: Dave Shopland/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ceilalţi trei jucători care şi-au obţinut deja locul la finala sezonului sunt sârbul Novak Djokovic (liderul ATP), rusul Danil Medvedev (2 ATP) şi grecul Stefanos Tsitsipas (3 ATP).

"Am făcut cel mai bun sezon al carierei şi sunt foarte fericit că m-am calificat", a declarat Zverev, care va participa pentru a cincea oară consecutiv la Turneul Campionilor, competiţie pe care a câştigat-o în 2018.

Germanul a obţinut patru titluri în acest sezon, ridicând la 17 numărul de trofee din carieră. El s-a impus la Acapulco, la Masters-urile 1.000 de la Madrid şi Cincinnati şi la turneul olimpic de la Tokyo.

De asemenea, Zverev a ajuns de două ori în semifinalele unui Grand Slam, în 2021, la Roland Garros şi la US Open.

Rusul Andrey Rublev (5 ATP) şi italianul Matteo Berrettini (7 ATP) sunt foarte aproape de a-şi obţine şi ei biletele pentru finala sezonului.

Turneul Campionilor, care reuneşte cei mai buni opt jucători şi cele mai bune opt echipe de dublu într-un sezon, se dispută între 14 şi 21 noiembrie. Torino, cu cea mai mare sală din Italia, Pala Alpitour, va găzdui pentru prima dată această competiţie, care s-a desfăşurat în ultimii 12 ani la Londra, informează News.ro.