După ce a părăsit Indian Wells în cel de-al doilea tur, Emma Răducanu se află în cautarea formei care i-a adus primul succes important al carierei: câștigarea US Openului. Andy Murray oferă propria perspectiva asupra celor întâmplate la Indian Wells și discută despre un posibil viitor fericit. Britanicul cere sportivei să-și păstreze moralul ridicat și să nu-și piardă speranța, găsind suficiente motive care pot anunța un rezultat favorabil în următoarele competiții.

Emma RaducanuFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Emma Răducanu a părăsit Indian Wells în cel de-al doilea tur, după o înfrângere suferită în fața Aliaksandrei Sasnovich, locul 100 WTA.

Astfel, Răducanu, ocupanta locului 22 WTA și favorita numărul 17 la Indian Wells a părăsit competiția într-un mod surprinzător pentru lumea tenisului.

Calificat în turul 3 la Indian Wells, Andy Murray a discutat despre eliminarea Emmei Răducanu și ieșirea rapidă a sportivei din competiție, oferind publicului un punct de vedere personal.

”Ceea ce s-a întâmplat acolo (n.r. în finala US Open, câștigată de Răducanu) a fost evident incredibil, dar în tenis, la fel ca în alte sporturi, nu merge doar în direcție ascendentă tot timpul.

Întotdeauna există mici sincope și alte lucruri pe parcurs. Este doar o mică sincopă înfrângerea de la Indian Wells, dar cred că aproape toată lumea se aștepta și la asta. Sincer, nu cred că a fost ceva neașteptat.

Condițiile de joc din New York, în comparație cu cele de aici sunt foarte, foarte diferite. Aproape fiecare minge pe care ai lovit-o la US Open era între talie și umeri.

Terenul a fost destul de rapid. Aici, mingile sar foarte sus, este și vântul care influențează traiectoriile. La Flushing Meadows sau la Wimbledon, când ai acoperișurile de pe teren, nu prea ai vântul acolo” - Andy Murray.

”Este, în mod evident, incredibil de strălucitoare”

”Este, în mod evident, incredibil de strălucitoare, bine educată, așa că ne putem imagina că va avea o echipă mult mai completă decât majoritatea, care să se ocupe de ea într-un mod mai matur decât am făcut-o eu, spre exemplu, la 18 ani.

Sunt sigur că, pe măsură ce va aduna mai multe turnee, va învăța cum să facă totul, cum să-și echilibreze întreaga viață de tenis, viața comercială și lucrurile pe care le face în afara terenului”, a comentat britanicul, anunță Agerpres.

Andy Murray se numără printre susținătorii Emmei Răducanu: sportivul a declarat în septembrie că ușa acestuia este întotdeauna deschisă pentru Emma, în condițiile în care și ea dorește să se consulte cu el asupra anumitor privințe. Fostul număr mondial a lăudat atitudinea pozitivă, istețimea și ambiția compatrioatei sale, elemente care pot pava un viitor apropiat plin de reușite.

Unde se pot întâlni Simona Halep și Emma Răducanu

Înfrângerea Emmei Răducanu în cel de-al doilea tur a presupus amânarea întâlnirii sportivei cu Simona Halep, în cadrul unui duel mult așteptat.

Nici Halep nu a avut un parcurs mai strălucitor: după victoria Aliaksandrei Sasnovich în cel de-al doilea tur, românca Halep nu a reușit să aibă o prestație mulțumitoare, părăsind, la rândul ei, competiția, în fața mai bine pregătitei Sasnovich.

Atât Emma Răducanu, cât și Simona Halep revin în Europa după prezența la Indian Wells. Ambele sunt înscrise pentru turneul WTA 500 de la Moscova, care va debuta săptămâna viitoare.

Turneu de categorie ”WTA 500”, Krelim Cup se va desfășura în perioada 18-24 octombrie 2021 la Moscova, pe suprafață hard, având 32 de sportive pe tabloul principal și premii totale în valoare de $565.530.

Mai mult de atât, ambele sportive vor fi prezente la Transylvania Open, care se va desfășura la Cluj, astfel că posibila confruntare dintre cele două rămâne valabilă.

Turneu de categorie ”WTA 250”, pe suprafață hard, cu 32 de sportive pe tabloul principal, Transylvania Open se va desfășura în perioada 25-31 octombrie 2021, având premii totale în valoare de $235.238.

Competiția de la Cluj-Napoca este una dintre ultimele înainte de Turneul Campioanelor. Punctele puse în joc ar putea fi importante pentru sportivele care-și doresc să ajungă la WTA Finals.