Aliaksandra Sasnovich, aflată pe locul 100 WTA, a dispus surprinzător și de Simona Halep în noaptea zilei de duminică în turul trei al Indian Wells. În runda precedentă, sportiva din Belarus trecuse de Emma Răducanu, revelația de la US Open.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

La finalul unui meci în care și-a pierdut cumpătul de mai multe ori, Simona Halep (17 WTA) a fost nevoită să se declare învinsă în fața mult mai slab clasatei Aliaksandra Sasnovich.

Cu 7-5, 6-4 după o oră și 37 de minute de joc, Sasnovich merge în optimile Indian Wells, în timp ce Simona Halep continuă un an de coșmar în care a ratat calificarea în fazele avansate ale marilor turnee ale sezonului.

În clasamentul live al WTA, Simona Halep a mai coborât o poziție, aflându-se în prezent pe 18. Pentru parcursul de la Indian Wells, Halep va primi 51.895 de dolari şi 65 de puncte WTA.

La ultima ediție de la Indian Wells (2019), Simona a fost eliminată în optimi (a fost învinsă de Marketa Vondrousova). Halep a cucerit trofeul de la Indian Wells în 2015.

România nu mai are nicio reprezentantă pe tabloul feminin de simplu: Irina Begu, Sorana Cîrstea și Simona Halep au părăsit turneul californian în aceeași zi.​

Rezumatul partidei dintre Sasnovich și Simona Halep:

sursa: WTA