​Emma Răducanu a primit în ultima vreme sfaturi importante, venite din partea mai multor personalități din lumea tenisului. Simona Halep a vorbit despre situația britanicei, care a câștigat US Open la doar 18 ani, dar a fost eliminată în turul al doilea la Indian Wells.

HotNews.roFoto: Hotnews

Halep spune că nu prea poate să-i dea sfaturi Emmei Răducanu, deoarece ea a câștigat Roland Garros (primul titlu de Grand Slam al carierei) la aproape 27 de ani. Totuşi, Simona crede că Emma ar trebui să fie atentă după un succes stât de mare venit atât de devreme.

  • "E dificil pentru mine să fac o analiză. În cazul meu, mi-a luat mult timp să câştig primul meu Grand Slam, câştigasem alte turnee înainte, dar, desigur, nu erau comparabile cu un Grand Slam. Deci nu-mi prea pot da mult cu părerea.
  • Din experienţa mea personală, cred că trebuie să fii foarte atent după o victorie atât de mare, deoarece fiind atât de tânără nu ai experienţa aceea de a câştiga titluri mari. În cazul Emmei, este chiar primul titlu al carierei sale. Oricum ar fi, nu veţi şti exact ce simte o jucătoare de această vârstă când câştigă un astfel de turneu", a spus Halep, pentru We Love Tennis.

Simona Halep ar fi putut da piept pentru prima dată cu Emma Răducanu la Indian Wells, în turul al treilea, dar întâlnirea nu a mai fost posibilă după ce jucătoarea britanică a fost eliminată surprinzător în turul al doilea (a pierdut în fața Aliaksandrei Sasnovich, locul 100 WTA).

  • "Nu am vorbit prea mult cu Emma Răducanu. Am felicitat-o pentru ce a reușit, performanța incredibilă de la US Open. Sunt foarte fericită pentru ea, este foarte tânără și este extraordinar ce a realizat. Sigur, va fi o mare provocare în continuare. Cred că ar fi fost favorită în meciul cu mine, pentru că eu am lipsit foarte mult în acest sezon, din cauza accidentărilor.
  • Nu îmi amintesc multe lucruri despre acea fotografie cu Emma Răducanu, când a fost făcută. Dar am văzut-o și am fost foarte fericită că există această fotografie. Mi-a trimis-o pe Instagram. Mă simt bătrână când văd că vin aceste adolescente care câștigă turnee de Grand Slam (n.r. - râde). Dar trebuie să le admirăm, este senzațional să câștigi turnee la această vârstă. La 18 ani, nu ești foarte pregătit pentru marele succes, dar aceste adolescente sunt de admirat.
  • Îi urez noroc (n.r. – Emmei Răducanu), trebuie să rămână concentrată, pentru că mai are mulți ani de tenis în față. Sunt sigură că va mai câștiga turnee de Grand Slam. Va fi puțin greu când va resimți presiunea", a declarat Simona Halep, după victoria obținută în fața Martei Kostyuk.

BNP Paribas Open, turneu de categorie "WTA 1000", are loc pe "hard" între 6-17 octombrie la Indian Wells (California) și este dotat cu premii în valoare de 8.761.725 de dolari.

Citește și:

Emma Răducanu continuă căutarea - Cine este favorit să o antreneze pe britanică după eliminarea de la Indian Wells

VIDEO Emma Răducanu, înfrângere surprinzătoare - A ratat duelul cu Simona Halep din turul trei de la Indian Wells

Emma Răducanu, explicații după eliminarea de la Indian Wells: "Probabil ea a fost condusă cu 4-2 de sute de ori"