Perechea formată din Simona Halep şi Elena-Gabriela Ruse a fost eliminată în optimile de finală ale probei de dublu de la Indian Wells.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona și Gabriela au pierdut, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 5-7, 10-5, în fața echipei Marie Bouzkova/Lucie Hradecka (Cehia).

Halep şi Ruse au fost conduse cu 6-2, 5-1 şi, la acest scor, Hradecka a ratat un stop la fileu, la 40-40, pe serviciul româncelor. Dacă ar fi făcut punctul, sportivele din Cehia ar fi câştigat meciul.

Din acel moment, Halep şi Ruse au jucat din ce în ce mai bine, au mai trecut peste un moment dificil, când Bouzkova şi Hradecka au avut 30-0 pe serviciul primeia, la 4-5, şi au reuşit să câştige un set ce părea pierdut.

Cehoaicele au făcut diferenţa în super-tiebreak, după o serie de erori simple ale româncelor (10-5).

Citește și: Indian Wells: Când va avea loc meciul Simonei Halep cu Aliaksandra Sasnovich / Sorana Cîrstea, duel cu Elina Svitolina

De știut:

Pentru prezența în optimi, Simona și Gabriela vor primi un cec total în valoare de 31.500 de dolari şi câte 120 de puncte în ierarhia WTA de dublu.

Simona Halep (17 WTA şi favorită 11) îşi va continua evoluţia pe tabloul de simplu. În turul al treilea, sportiva noastră o va întâlni pe Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 100 WTA).

La simplu, Ruse, venită din calificări, a fost eliminată în primul tur.