Învinsă categoric de Aliaksandra Sasnovich (2-6, 4-6) în turul secund al turneului "WTA 1000" de la Indian Wells, Emma Răducanu a declarat că diferența a fost făcută de experiența adversarei, care a reușit să își pună mai bine în aplicare planul de joc.

Emma RaducanuFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Emma Răducanu: Experiența ei a făcut diferența, probabil a fost condusă cu 4-2 de sute de ori

  • ​"Cred că Aliaksandra a jucat un meci extraordinar, este o jucătoare foarte experimentată care a jucat atâția ani în circuit. A trebuit să mă obișnuiesc cu condițiile, fiind prima mea participare la Indian Wells. A fost mai bună decât mine, a meritat să câștige.
  • A fost diferit să joc noaptea, am mai făcut-o doar o dată, pe Arthur Ashe. Sunt încă foarte nouă în circuit, trebuie să obțin mai multă experiență și acest lucru se poate întâmpla doar jucând în fiecare săptămână și experimentând toate aceste lucruri diferite. Este ok că s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat, o pot lua ca o lecție și ca experiență acumulată.
  • Experiența ei a făcut diferența, probabil a fost condusă cu 4-2 de sute de ori (n.r. britanica a condus cu 4-2 în setul secund), în timp ce eu am condus cu 4-2... este doar al treilea turneu WTA al anului pentru mine. Aceste lucruri vor veni de la sine în timp, trebuie doar să nu mă grăbesc, să-mi recuperez încrederea și să fiu concentrată asupra a ceea ce urmează.
  • Evident, ești în formă atunci când joci multe meciuri, eu nu am mai jucat de la US Open, a trecut aproape o lună. Probabil voi revedea meciul mâine, când voi avea mintea limpede, și o să îmi pregătesc un plan pentru ceea ce urmează.
  • Normal că sunt dezamăgită după o înfrângere. Nu am pus presiune pe mine, pentru că știu că nu am suficientă experiență și încerc să absorb tot ce se întâmplă. Aliaksandra a jucat extraordinar, poți să îți dai seama că este mai experimentată decât mine, a ieșit pe teren și și-a executat mai bine planul de joc decât am făcut-o eu.
  • Nu am fost emoționată pentru că Indian Wells este un loc minunat și sunt recunoscătoare pentru că am primit wild card. Sunt fericită că am putut juca în fața suporterilor din nou, nu am avut emoții pentru că am mai jucat pe arene importante în trecut, diferența a făcut-o doar tenisul propriu-zis și experiența, cred.
  • O să îmi ia timp să mă obișnuiesc cu ceea ce mi se întâmplă acum. Totul este nou pentru mine, toate aceste experiențe. Chiar dacă nu mă simt foarte bine acum, știu că o să fiu recunoscătoare că am trecut prin asta. Asta este lecția pe care am învățat-o astăzi: chiar dacă mi-am dorit atât de mult victoria și am pierdut, am doar 18 ani, trebuie să fiu mai blândă cu mine.
  • O să văd ce se va întâmpla când mă întorc (n.r. în Marea Britanie). Voi discuta cu echipa mea și voi vedea ce decizie o să iau, care va fi următorul pas pentru mine" - Emma Răducanu, la conferința de presă.

Mult așteptata întâlnire dintre Simona Halep și Emma Răducanu se amână, după ce sportiva britanică a fost învinsă categoric de jucătoarea clasată pe locul 100 în ierarhia mondială în turul al doilea de la Indian Wells.

Răducanu (22 WTA și favorită 17) a pierdut în două seturi în fața Aliaksandrei Sasnovich (Belarus), scor 6-2, 6-4. Campioană la US Open după ce a câștigat 10 meciuri consecutive, Emma nu a reușit să gestioneze momentul și a comis prea multe erori neforțate.

Sasnovich a obținut a doua victorie a sezonului în fața unei jucătoare din Top 50 WTA după o oră și 25 de minute de joc.

Pentru Emma Răducanu urmează turneul de la Moscova, Kremlin Cup, în perioada 18-24 octombrie.

BNP Paribas Open, turneu de categorie "WTA 1000", are loc pe "hard" între 6-17 octombrie la Indian Wells (California) și este dotat cu premii în valoare de 8.761.725 de dolari.