​Emma Răducanu nu are un antrenor cu normă întreagă după despărțirea de Andrew Richardson (cel alături de care a cucerit US Open), iar la Indian Wells s-a prezentat cu un tehnician din cadrul Federaţiei Britanice de Tenis.

Emma RaducanuFoto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emma Răducanu: Pe teren ești propriul tău antrenor

Chestionată pe marginea alegerii unui antrenor, campioana de la Flushing Meadows a precizat că nu se grăbește în acest sens. Tânăra de 18 ani a uimit lumea tenisului la US Open, acolo unde a devenit prima sportivă care cucerește un Grand Slam venind din calificări.

"Până la urmă, eşti pe cont propriu şi trebuie să fii propriul tău antrenor pe teren, aşa că mă simt destul de confortabil" - Emma Răducanu, înainte de debutul la Indian Wells.

La turneul californian, Emma a venit alături de Jeremy Bates, antrenor în cadrul Federației Britanice de Tenis. Raymond Sarmiento (456 ATP) va ocupa poziția de sparring partner.

"Jeremy se ocupă de tenisul feminin la LTA (Federația Britanică de Tenis), aşa că în timp ce este aici mă ajută. Voi aştepta şi voi încerca să găsesc persoana potrivită.

Nu o să mă grăbesc deloc. Caut doar lucruri generale la un antrenor, cineva cu care să te înţelegi bine şi care te poate împinge înainte" - Emma Răducanu.

Întrebată ce va schimba în modul de gândire după performanța incredibilă de la US Open, Emma a replicat precizând că va gestiona la fel situația.

"Nu vreau să schimb nimic. Ceea ce m-a adus în acest punct este să nu gândesc nimic altfel şi dacă îmi pun gânduri suplimentare în cap, acestea doar îmi vor crea o problemă" - Emma Răducanu.

Referindu-se la condițiile pe care le-a găsit la Indian Wells, britanica se așteaptă să fie mai greu decât la New York.

"Aerul este foarte uscat, aşa că va fi dur din punct de vedere fizic şi este destul de cald. Terenurile sunt mai lente, mingea sare mai mult şi se uzează mai repede, aşa că probabil vor fi raliuri lungi", a completat sportiva care în prezent se află pe locul 22 în ierarhia WTA.

În turul doi de la Indian Wells, Emma va da peste învingătoarea partidei dintre Maria Ossorio Serrano (Columbia - 71 WTA) şi Aliaksandra Sasnovic (Belarus - 100 WTA).

Dacă lucrurile vor merge bine, Emma Răducanu și Simona Haleps-ar putea întâlni în turul trei.

Turneul de la Indian Wells se desfășura de obicei în luna martie, dar anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei de Covid-19, iar în acest an s-a amânat până în octombrie.

BNP Paribas Open, turneu de categorie "WTA 1000", are loc pe "hard" între 6-17 octombrie la Indian Wells (California) și este dotat cu premii în valoare de 8.761.725 de dolari.