Indian Wells 2021 debutează miercuri, cu primele meciuri de pe tabloul feminin de simplu. România va avea două reprezentante: Irina Begu și Gabriela Ruse (venită din calificări).

Indian WellsFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Programul jucătoarelor din România în ziua de 6 octombrie 2021

România va fi reprezentată de trei jucătoare în prima zi de la Indian Wells. Irina Begu și Gabriela Ruse vor juca la simplu, iar Raluca Olaru la dublu.

Terenul 6

În primul meci al zilei se vor întâlni Irina Begu și Fiona Ferro. Duelul va începe la ora 21:00 (ora României), iar el va putea fi urmărit în direct pe Digisport.

Irina conduce cu 1-0 în confruntările directe, succes venit în 2014 la Sao Paulo, scor 6-1, 6-0.

Tot pe Terenul 6, în a treia partidă a zilei se vor duela Gabriela Ruse (venită din calificări) și Alize Cornet. Va fi prima întâlnire directă din circuitul mondial.

Meciul ar putea începe undeva în jurul orei 23:50 (ora României). De asemenea, poate fi urmărit în direct pe Digisport.

Terenul 4

În fine, în ultimul meci de pe Terenul 4 se vor duela perechile Nadiia Kichenok / Raluca Olaru vs Asia Muhammad / Jessica Pegula. Partida ar putea începe undeva după ora 05:30 (ora României).

Cu cine vor juca fetele noastre pe tabloul principal de la Indian Wells

Simona Halep (favorită 11) va intra direct în turul al doilea, fază a competiției unde se va duela cu învingătoarea meciului dintre Marta Kostyuk și Shuai Zhang. Dacă se va impune, Simona ar putea da în turul al treilea peste Emma Răducanu (dacă și britanica va câștiga duelul din turul al doilea).

Sorana Cîrstea (40 WTA) va juca tot direct în turul doi, pentru ea urmând un duel cu învingătoarea duelului dintre Ann Li (SUA, 69 WTA) și Misaki Doi (Japonia, 109 WTA).

Irina Begu (61 WTA) o va întâlni în primul tur pe sportiva franceză Fiona Ferro (83 WTA).

Gabriela Ruse - Alize Cornet (64 WTA). Învingătoarea din acest duel va da în turul al doilea peste Leylah Fernandez, sportivă care a impresionat la US Open: a ajuns până în finală.

Indian Wells 2021 și marile absențe

Lista absențelorde la Indian Wells 2021 este una importantă: Ashleigh Barty (lidera mondială), Aryna Sabalenka (2 WTA), Naomi Osaka (câștigătoare a patru Grand Slamuri), Sofia Kenin (campioana de la Australian Open 2020) și Serena Williams (una dintre cele mai importante jucătoare din istoria tenisului).

Principala favorită va fi Karolina Pliskova, următoarele pe listă fiind Iga Swiatek, Barbora Krejcikova și Elina Svitolina.

Turneul se desfășura de obicei în luna martie, dar anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei de Covid-19, iar în acest an s-a amânat până în octombrie.

BNP Paribas Open, turneu de categorie "WTA 1000", va avea loc pe "hard" între 6-17 octombrie la Indian Wells (California), fiind dotat cu premii în valoare de 8.761.725 de dolari.