Simona Halep și Emma Răducanu s-ar putea duela în turul trei de la Indian Wells, conform tragerii la sorți care a avut loc marți. Locul 17 în ierarhia mondială, Halep va juca în primul meci cu învingătoarea partidei dintre Marta Kostyuk și Shuai Zhang.

Simona HalepFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona are primul tur liber (lucru oferit de statutul de favorită), iar apoi se va duela cu învingătoarea duelului dintre Marta Kostyuk (58 WTA) și Shuai Zhang (48 WTA).

Emma Răducanu, noua senzație a tenisului mondial, va evolua tot direct în turul al doilea, fază a competiției unde va da peste învingătoarea duelului dintre Maria Camila Osorio Serrano (Columbia, 71 WTA) și Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 100 WTA).

Dacă își vor câștiga meciurile din turul al doilea, atunci Simona Halep și Emma Răducanu se vor întâlni în turul trei al turneului WTA 1000 de la Indian Wells.

Cu cine vor juca celelalte fete ale noastre

Sorana Cîrstea (40 WTA) va juca tot direct în turul doi, pentru ea urmând un duel cu învingătoarea duelului dintre Ann Li (SUA, 69 WTA) și Misaki Doi (Japonia, 109 WTA).

Irina Begu (61 WTA) o va întâlni în primul tur pe sportiva franceză Fiona Ferro (83 WTA).

Lista absențelorde la Indian Wells 2021 este una importantă: Ashleigh Barty (lidera mondială), Aryna Sabalenka (2 WTA), Naomi Osaka (câștigătoare a patru Grand Slamuri), Sofia Kenin (campioana de la Australian Open 2020) și Serena Williams (una dintre cele mai importante jucătoare din istoria tenisului).

Principala favorită va fi Karolina Pliskova, următoarele pe listă fiind Iga Swiatek, Barbora Krejcikova și Elina Svitolina.

Turneul se desfășura de obicei în luna martie, dar anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei de Covid-19, iar în acest an s-a amânat până în octombrie.

BNP Paribas Open, turneu de categorie "WTA 1000", va avea loc pe "hard" între 6-17 octombrie la Indian Wells (California), fiind dotat cu premii în valoare de 8.761.725 de dolari.