A uimit lumea tenisului după titlul câștigat la US Open, iar la o scurtă perioadă de timp a anunțat despărțirea de antrenorul Andrew Richardson. Emma Răducanu va avea un alt tehnician la Indian Wells, turneu unde va încerca să repete evoluția fantastică de la Flushing Meadows.

Emma RaducanuFoto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emma a venit din calificări pentru a se impune la US Open, iar apoi a anunțat despărțirea de Andrew Richardson. A precizat că are nevoie de cineva cu mai multă experiență.

Pe lista posibililor antrenori a fost pus la loc de cinste și Darren Cahill, australianul care a pregătit-o până de curând pe Simona Halep.

Cine este Jeremy Bates, noul antrenor al Emmei Răducanu

La Indian Wells, Răducanu va fi antrenată de Jeremy Bates. Este vorba despre o funcție temporară, însă nu ar fi o surpriză ca acesta să rămână în staff și după turneul californian în cazul în care rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.

Bates o antrenează în acest moment și pe jucătoarea britanică Katie Boulter, el fiind, de asemenea, antrenor al lotului feminin britanic (Lawn Tennis Association), de unde o cunoaște destul de bine pe Emma Răducanu.

Jeremy Bates este un fost jucător de tenis din Marea Britanie. Are 59 de ani, iar cel mai bun loc ocupat în carieră a fost 54 (pe 17 aprilie 1995).

Are două titluri de Grand Slam cucerite, ambele la dublu mixt: Wimbledon 1987 și Australian Open 1991 (cu Jo Durie).

A fost căpitan al echipei de Cupa Davis a Marii Britanii în perioada 2004-2006. A câștigat din tenis $1.339.965.

Lista absențelor de la Indian Wells 2021 este una importantă: Ashleigh Barty (lidera mondială), Aryna Sabalenka (2 WTA), Naomi Osaka (câștigătoare a patru Grand Slamuri), Sofia Kenin (campioana de la Australian Open 2020) și Serena Williams (una dintre cele mai importante jucătoare din istoria tenisului).

Principala favorită va fi Karolina Pliskova, următoarele pe listă fiind Iga Swiatek, Barbora Krejcikova și Elina Svitolina.

Turneul se desfășura de obicei în luna martie, dar anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei de Covid-19, iar în acest an s-a amânat până în octombrie.

BNP Paribas Open, turneu de categorie "WTA 1000", va avea loc pe "hard" între 6-17 octombrie la Indian Wells (California), fiind dotat cu premii în valoare de 8.761.725 de dolari.

FOTO Simona Halep, imagini superbe de la Indian Wells: Cu cine s-a antrenat înainte de startul competiției