Guvernul statului Victoria a anunțat regulile pentru Australian Open 2022: protocolul pentru sportivi presupune vaccinarea acestora până la sfârșitul lunii noiembrie (n.r. până pe 26). Cu 20 de titluri de Grand Slam la activ, la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal, Novak Djokovic poate rata turneul din ianuarie dacă nu se vaccinează.

Novak DjokovicFoto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a oferit următoarea declarație: ”Titlurile de Grand Slam nu te vor proteja.

Singura protecție pe care o poți primi vine din partea dozelor de vaccin. Din discuțiile avute cu prim-ministrul Australiei, pot spune că sportivii care nu se vor vaccina vor rămâne acasă”.

Djokovic are de ales: Se vaccinează sau nu participă la Australian Open

Noua regulă impune probleme sârbului, acesta aflându-se în fața a două decizii: fie se vaccinează, fie este nevoit să nu se prezinte la Australian Open.

Mai mult de atât, Djokovic a declarat în repetate rânduri propriile opinii cu privire la vaccinare, deseori controversate.

În aprilie, acesta spera ca vaccinul să nu devină obligatoriu pentru a putea juca, opunându-se procesului de vaccinare.

Djokovic are cel mai bun palmares din istoria Openului Australiei (9 titluri - 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021), pornind ca favorit pentru ediția din 2022. Cu toate acestea, până la noi decizii, participarea acestuia rămâne una incertă.

În altă ordine de idei, Melbourne (orașul unde se dispută Australian Open) a stabilit luni un nou recordpentru cel mai îndelungat interval cumulativ de timp petrecut în lockdown de o localitate urbană din cauza pandemiei de coronavirus, informează DPA.