Ține capul de afiș din tenisul mondial de câteva săptămâni după câștigarea US Openului, iar la finalul lunii octombrie va veni și în România la Transylvania Open. Emma Răducanu a vorbit despre participarea la un turneu în țara de origine a tatălui ei, Ian (fost Ion).

Emma RaducanuFoto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Emma Răducanu: Sunt încântată să joc în fața fanilor români

Se află în prezent pe locul 22 WTA, iar la Indian Wells a primit un wild-card. Emma Răducanu a confirmat participarea la Transylvania Open, competiție care va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 25-31 octombrie.

"Sunt extrem de încântată să joc la Transylvania Open, în fața fanilor români. Tatăl meu este din România, așa că să particip pentru prima dată la o competiție WTA în țara în care s-a născut este un moment special și abia aștept să ajung la Cluj" - Emma Răducanu, potrivit organizatorilor, citați de actualdecluj.ro.

Tablou de concurs foarte puternic la Transylvania Open

Competiția de categorie WTA 250 de la Cluj-Napoca va alinia la start multe nume consacrate ale circuitului mondial. Principala favorită va fi Simona Halep (15 WTA), dar și alte sportive din partea superioară a clasamentului mondial se vor afla la Transylvania Open.

"Avem un tablou foarte puternic, iar competiția se anunță a fi una strânsă. Vom vedea cu siguranță niște meciuri memorabile.

Sincer, la câte nume importante vor veni la Cluj, turneul din octombrie este unul de calibrul turneelor WTA 500.

Orice organizator de turneu și-ar dori să le aibă pe tablou pe Simona Halep și Emma Răducanu, iar publicul din România va avea o șansă unică de a le vedea pe teren.

Le așteptăm cu mare drag pe toate jucătoarele înscrise la Transylvania Open, unde le pregătim multe surprize. Tenis, condimentat cu un strop de magie" - Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open.

Jucătoare care sunt așteptate la Cluj-Napoca

Simona Halep (15 WTA), Elise Mertens (18), Emma Răducanu (22), Anett Kontaveit (23), Paula Badosa (27), Veronika Kudermetova (31), Ekaterina Alexandrova (32), Jil Teichmann (38), Ajla Tomljanovic (WTA), Viktorija Golubic (46), Marta Kostyuk (57), Irina Begu (58), Anhelina Kalinina (60), Andrea Petkovic (64), Kaia Kanepi (66), Maria Osorio Serrano (70), Mayar Sherif (74), Anastastia Potapova (80), Danka Kovinic (85), Rebecca Peterson (86) și Varvara Gracheva (88).

Turneul va avea premii totale în valoare de $235.238. Competiția de la Cluj-Napoca este una dintre ultimele înainte de Turneul Campioanelor. Punctele puse în joc ar putea fi importante pentru unele dintre sportivele care-și doresc să ajungă la WTA Finals.