Adrian Marcu a revenit în echipa Simonei Halep la opt ani distanță de la prima colaborare cu fosta lideră a ierarhiei WTA. Antrenorul în vârstă de 59 de ani a oferit pentru HotNews.ro o primă declarație și a vorbit, printre altele, și despre ceea ce trebuie schimbat în jocul Simonei.

Simona HalepFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Adrian Marcu, din nou în echipa Simonei Halep după opt ani

În sezonul 2013, Adrian Marcu a pregătit-o o perioadă pe Simona. Alături de el, Halep a câștigat trei turnee la rând (New Haven, Moscova și Turneul Campioanelor de la Sofia).

Acum, Adrian Marcu o găsește pe Simona într-o altă perioadă a carierei: a câștigat două Grand Slamuri și a fost și pe prima poziție a ierarhiei WTA.

Rep: Cât de ușor ați acceptat postul de antrenor al Simonei? A fost un răspuns pe loc?

Adrian Marcu: "Nu, normal că nu, mă rog, m-am gândit un pic, dar clar că e o ofertă care e de acceptat, nu?"

Ați lucrat cu Simona și în 2013, iar perioada a fost una roditoare: trei turnee câștigate. Ce așteptări aveți acum?

Adrian Marcu: "Am așteptări ca ea să joace cât mai bine în următoarea perioadă și să revină la forma foarte bună. Vreau să câștige cât mai multe meciuri, ca să poată să revină în clasament. Ideea de bază este să joace concursurile mari foarte bine".

Ce ajustări trebuie făcute în jocul Simonei, ce trebuie îmbunătățit?

Adrian Marcu: "Normal că are (n.r. la ce lucra), trebuie să mai îmbunătățească pentru că de la an la an trebuie să îmbunătățești și tu. Toate celelalte jucătoare progresează și atunci și tu trebuie să progresezi și să fii din ce în ce mai bun.

Mi-aș dori ca Simona să joace un pic mai agresiv, ea fiind o jucătoare de viteză și o jucătoare care termina punctele mai repede decât a jucat în ultimul timp.

Sunt ferm convins că poate să joace mai agresiv și să își impună jocul ei, nu să joace la așteptare și la partitura adversarelor.

Încercăm să îmbunătățim ceva, am așteptări ca ea să reușească să facă ceea ce ne dorim împreună și dacă reușește normal că sunt ferm convins că vor veni și rezultate bune" - Adrian Marcu.

Mai are Simona Halep șanse că câștige un Grand Slam?

Adrian Marcu: "Normal că mai are șanse, dar să o luăm așa: în ultimul timp, Simona a jucat destul de puțin din cauza accidentărilor, a pandemiei, a situației.

Dacă ea va juca mai multe concursuri, atunci automat va fi mai ușor să joace cât mai bine, aproape de cel mai bun nivel al ei. Și atunci, normal că are șanse să câștige".

Simona Halep și maturizarea

"Se află într-o perioadă a vieții care este foarte bună pentru ea, mi se pare că este mai relaxată și își dorește foarte mult să joace foarte, foarte bine. La capitolul ambiție stăm foarte bine", a concluzionat Adrian Marcu pentru HotNews.ro.

Simona Halep și programul pentru finalul lui 2021

Simona a anunțat că își dorește să mai joace în acest sezon, unul în care a stat mult timp pe tușă din cauza accidentării la gambă de la Roma.

Halep a precizat care sunt turneele unde va mai putea fi văzută jucând în 2021.

BNP Paribas Open - Indian Wells, SUA

6 - 17 octombrie 2021

Categorie "WTA 1000", suprafață hard, 96 de sportive pe tabloul principal, premii totale în valoare de $8.761.725.

Kremlin Cup - Moscova, Rusia

18 - 24 octombrie 2021

Categorie "WTA 500", suprafață hard, 32 de sportive pe tabloul principal, premii totale în valoare de $565.530.

Transylvania Open - Cluj-Napoca, România

25-31 octombrie 2021

Categorie "WTA 250", suprafață hard, 32 de sportive pe tabloul principal, premii totale în valoare de $235.238.

Cariera Simonei Halep, în cifre:

Titluri WTA de simplu: 22 - Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier) - 2020, Wimbledon (Grand Slam) - 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 17 - Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

  • Titluri la dublu: 1, Shenzhen - 2018, în echipă cu Irina Begu;
  • Finală (dublu): 1, Montreal - în 2016, în echipă cu Monica Niculescu;
  • Meciuri câştigate - meciuri pierdute: 531-224;
  • Câștiguri totale din tenis: 37,842,748 milioane de dolari;
  • Cea mai înaltă clasare în ierarhia WTA: Locul 1 (64 de săptămâni).