Chiar dacă nu poate conta pe Roger Federer, Rafael Nadal sau Novak Djokovic, Europa conduce echipa Restului Lumii cu scorul de 11-1 (mai are nevoie de o singură victorie), după ce a câștigat toate partidele disputate sâmbătă în a doua zi a ediției a patra a Laver Cup 2021, competiție găzduită de TD Garden Arena din Boston.

HotNews.roFoto: Hotnews

Europa, care conducea cu 3-1 după meciurile jucate vineri, a obținut primele puncte ale zilei prin Stefanos Tsitsipas. Grecul l-a învins în două seturi pe australianul Nick Kyrgios, scor 6-3, 6-4.

Cel mai echilibrat duel al zilei i-a adus față în față pe Alexander Zverev și John Isner. Germanul s-a impus după două ore și 20 de minute de joc, scor 7-6(5), (6)6-7, 10-5.

Daniil Medvedev, al doilea jucător al lumii, a avut probleme doar în primul set în fața lui Denis Shapovalov. Rusul a avut nevoie de o oră și 15 minute pentru a trece de canadian, scor 6-4, 6-0.

Restul Lumii nu a reușit să obțină victoria nici la dublu: perechea John Isner / Nick Kyrgios a fost învinsă de echipa Andrey Rublev / Stefanos Tsitsipas, scor (8)6-7, 6-3, 10-4.

Vor avea loc duminică:

Alexander Zverev vs Felix Auger-Aliassime

Daniil Medvedev vs Diego Schwartzman

Stefanos Tsitsipas vs John Isner

Andrey Rublev / Alexander Zverev vs Reilly Opelka / Denis Shapovalov.

Rezumatul partidei dintre Tsitsipas și Kyrgios

Rezumatul partidei dintre Zverev și Isner

Rezumatul partidei dintre Medvedev și Shapovalov

Laver Cup 2021, informațiile esențiale

Întrecerea are loc în perioada 24-26 septembrie. În România, meciurile pot fi urmărite în direct pe Eurosport.

Este ediția cu numărul 4, iar meciurile au loc în TD Garden, din Boston, SUA.

În 2020, Laver Cup nu a mai avut loc din cauza pandemiei de Covid-19 și mutării turneului de la Roland Garros în toamnă (Grand Slamul parizian a dat peste cap calendarul).

Europa a câștigat precedentele trei ediții.

În Echipa Europei nu se regăsește niciunul din reprezentanții BIG 3: Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic.

Echipa Europei

Căpitan: Bjorn Borg, vice-căpitan: Thomas Enqvist

Jucători: Daniil Medvedev (2 ATP), Stefanos Tsitsipas (3), Alexander Zverev (4), Andrey Rublev (5), Matteo Berrettini (7), Casper Ruud (10). Rezervă: Feliciano Lopez (110).

Restul Lumii

Căpitan: John McEnroe, vice-căpitan: Patrick McEnroe

Jucători: Felix Auger-Aliassime (11 ATP), Denis Shapovalov (12), Diego Schwartzman (15), Reilly Opelka (19), John Isner (22), Nick Kyrgios (95). Rezervă: Jack Sock (164).

Laver Cup 2019 a avut loc la Geneva (13-11 pentru Europa)

Laver Cup 2018 a avut loc la Chicago (13-18 pentru Europa)

Laver Cup 2017 a avut loc la Praga (15-9 pentru Europa).

Care este formatul Laver Cup

Cele două echipe dispun de câte șase jucători. O victorie aduce un punct în prima zi de întreceri. Vor fi trei meciuri de simplu și unul de dublu.

În a doua zi de partide, o victorie aduce două puncte. Vor fi, de asemenea, trei meciuri de simplu și unul de dublu.

În a treia zi de meciuri, un succes va fi recompensat cu trei puncte. Un meci de dublu va fi urmat de până la trei meciuri de simplu (în funcție de scorul de pe tabelă).

Echipa care va ajunge prima la 13 puncte va fi declarată învingătoare (în total, sunt puse în joc 24 de puncte).

Niciun jucător nu poate juca mai mult de două meciuri la simplu în cele trei zile de concurs. De asemenea, patru din cei șase sportivi trebuie să evolueze și la dublu.