Federația Internațională de Tenis a decis ca Echipa Națională feminină a României să revină în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup (noul nume sub care se desfășoară Fed Cup) și să joace în Calificările pentru Turneul Final, după câteva schimbări făcute în programul următoarei perioade, transmite Federația Română de Tenis.

Monica Niculescu, capitanul jucator al echipei de FedCup a RomanieiFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

România, înapoi în elită în locul Canadei

Astfel, Ungaria, care trebuia să găzduiască Turneul Final Billie Jean King Cup la Budapesta, în luna noiembrie 2021, turneu care a fost amânat de două ori, a refuzat să facă acest lucru, iar Cehia a preluat organizarea acestei competiții la Praga.

În aceste condiții, Ungaria, care era calificată la turneul final ca țară gazdă, a părăsit competiția, locul ei fiind luat de Canada.

Canada trebuia să joace în anul 2022 în calificările Billie Jean King Cup, iar acel loc a devenit vacant.

Pentru că era o situație fără precedent, în urma recomandării Comitetului Billie Jean King Cup, Consiliul ITF a stabilit că România va înlocui Canada, România fiind cea mai bine clasată națională din cele care au pierdut în Play-Off-ul 2021.