Capul de afiș al zilei de miercuri a fost de departe anunțul făcut de Simona Halep. Sportiva noastră a precizat pe rețelele sociale că se desparte de Darren Cahill, antrenorul alături de care a trăit cele mai importante victorii ale carierei. Australianul a avut un mesaj aparte, transmis prin intermediul Twitter.

HotNews.roFoto: Hotnews

Darren Cahill, mesaj emoționant la despărțirea de Simona Halep

Antrenorul australian a oferit o primă reacție după ce Simona a anunțat despărțirea profesională de acesta. Cahill a răspuns printr-un mesaj postării sportivei noastre de pe Twitter.

"Eu îți mulțumesc, Simo, pentru că mi-ai permis să fac o plimbare incredibilă alături de tine în această călătorie a ta. Îmi amintesc această fotografie de parcă ar fi fost făcută ieri (n.r. după titlul de la Roland Garros) și este doar una dintre numeroasele amintiri incredibile. O mare jucătoare, dar, cel mai important, o persoană grozavă și o prietenă la fel. Toate cele bune, Simo" - Darren Cahill, pe Twitter.

Simona Halep și Darren Cahill, șase ani împreună în circuitul WTA

Simona și Darren au început colaborarea în 2015, cei doi ajungând să lucreze inițial împreună datorită programului Adidas pentru dezvoltarea tinerilor jucători.

Halep și Cahill au lucrat în perioada 2015-2018, iar Simona a reușit să câștige turneul de la Roland Garros (2018) și să ajungă pe locul 1 în ierarhia WTA.

Prima despărțirea avut loc la finalul lui 2018, atunci când Darren a spus că are nevoie de mai mult timp pentru familia sa.

Pe 12 septembrie 2019, Simona anunța revenirea australianului în echipa sa. În vara acelui an, sportiva noastră cucerise titlul la Wimbledon alături de Daniel Dobre, dar și cu ajutorul sfaturilor venite de la analistul sportiv Darren Cahill (ESPN).

Colaborarea celor doi a continuat în 2020, un an în care însă s-a jucat puțin tenis din cauza pandemiei de coronavirus. În plus, Simona nu a participat nici la US Open.

Sezonul în curs a fost unul dificil pentru Halep: s-a accidentat la Roma, iar apoi a ratat practic cea mai importantă parte a sezonului: Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Darren Cahill, unul dintre cei mai respectați antrenori din circuit

Darren Cahill este un nume foarte important în circuitul mondial al tenisului profesionist.

Australianul a reușit să-l facă pe Lleyton Hewitt cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar pe Andre Agassi cel mai bătrân.

A cucerit de-a lungul carierei alături de elevii săi următoarele titluri de Grand Slam: US Open 2001 (cu Lleyton Hewitt), Australian Open 2003 (cu Andre Agassi), Roland Garros 2018 (cu Simona Halep) și Wimbledon 2019 (cu Simona Halep, a sfătuit-o și a participat la realizarea tacticii).

Simona Halep și programul pentru finalul lui 2021

La puțin timp după eliminarea de la US Open (survenită în optimi), Simona a anunțat că își dorește să mai joace în acest sezon, unul în care a stat mult timp pe tușă din cauza accidentării la gambă de la Roma.

Halep a precizat care sunt turneele unde va mai putea fi văzută jucând în 2021.

BNP Paribas Open - Indian Wells, SUA

6 - 17 octombrie 2021

Categorie "WTA 1000", suprafață hard, 96 de sportive pe tabloul principal, premii totale în valoare de $8.761.725.

Kremlin Cup - Moscova, Rusia

18 - 24 octombrie 2021

Categorie "WTA 500", suprafață hard, 32 de sportive pe tabloul principal, premii totale în valoare de $565.530.

Transylvania Open - Cluj-Napoca, România

25-31 octombrie 2021

Categorie "WTA 250", suprafață hard, 32 de sportive pe tabloul principal, premii totale în valoare de $235.238.

S-ar putea să te intereseze și:

Simona Halep, pregătită să returneze bani statului român

Australian Open și condițiile de participare pentru 2022 - Simona Halep ar putea să nu ia startul