Ocupantă a locului 40 în clasamentul mondial al Cupei Davis, naționala României va disputa cu Peru barajul pentru a putea ajunge în calificările turneului final al competiției.

HotNews.roFoto: Hotnews

La Londra, la sediul Federaţiei Internaţionale de Tenis, a avut loc miercuri tragerea la sorţi a meciurilor de baraj din Grupa Mondială I a Cupei Davis.

România, care nu a fost cap de serie la această tragere la sorţi, va juca acasă, cu Peru, meciul de baraj.

Tricolorii au înregistrat o urcare de două poziții (după victoria cu Portugalia, scor 3-1), dar locul ocupat nu îi scutește de disputarea unui baraj.

Barajul Grupei Mondiale va avea loc în perioada 26-28 noiembrie 2021. Învingătoarele din această fază a competiției vor avea ocazia să joace în calificările pentru turneul final al Grupei Mondiale, ediția din 2022.

Dintre cele 12 echipe care au câştigat meciurile din perioada 17-19 septembrie, Argentina, Brazilia, Belgia, Finlanda, Japonia, Coreea de Sud, Olanda şi Slovacia vor juca direct în calificările pentru turneul final.

Formatul Cupei Davis, ediția din 2022

În 2022, Davis Cup Finals va fi un turneu la care vor participa 16 echipe (faţă de 18 acum), iar finalistele de anul acesta vor fi acceptate direct.

Celelalte 16 echipe din turneul final din 2021 plus cele opt reprezentative de mai sus şi cele două formaţii care vor promova barajul vor forma un grup de 26 de naţionale.

Din aceastea, ITF va alege două echipe ce vor primi wild card pentru turneul final 2022, iar cele 24 de formaţii rămase vor juca, în luna martie 2022, în calificări, pentru 12 locuri rămase la turneul final.

Cele două echipe care vor fi învinse în barajul la care va participa şi România vor evolua anul viitor în play-off-ul Grupei Mondiale I, alături de celelalte 12 formaţii eliminate weekend-ul trecut şi de două reprezentative care vor promova barajul Grupei Mondiale II.

Ediţia din acest an a Davis Cup Finals, un turneu cu şase grupe a câte trei echipe, va avea loc între 25 noiembrie şi 5 decembrie, la Torino (două grupe), Innsbruck (două grupe) şi Madrid (două grupe şi fazele eliminatorii), transmite News.ro.