Delegația României avea mari așteptări la o medalie la Tokyo din partea tenisului, dar până la urmă totul a fost doar un fiasco. Cele mai importante nume ale disciplinei nu au mai ajuns la JO 2020, invocând accidentări. Simona Halep este singura sportivă care a anunțat că este pregătită să returneze banii primiți pentru o eventuală participare la întrecerea găzduită de Japonia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona Halep va returna banii

Mihai Covaliu, președintele COSR, a discutat, printre altele, despre jucătoarele de tenis care nu au mai ajuns la Tokyo din varii motive.

Oficialul a precizat că Simona Halep este singura sportivă care este gata să returneze banii primiți din partea COSR pentru o eventuală participare la JO 2020.

Nevoită să declare forfait din cauza unei accidentări (nu a participat de altfel nici la Roland Garros și Wimbledon), Halep este pregătită să dea banii înapoi.

"Tenisul este o disciplină medaliată la Rio. Când Federația Română de Tenis a propus înființarea unui lot pentru Tokyo, cu sportivi precum Halep, Begu, Tecău, nimeni nu era nebun să nu accepte un asemenea lot.

Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat. Așteptăm analiza comisiilor, medicală, tehnică, olimpică, etică, apoi vom convoca o ședință a Comitetului Executiv. Pe 21 octombrie vom lua o decizie.

Simona Halep este singurul sportiv care a spus că, dacă se decide să se dea banii înapoi, este gata să ramburseze suma primită de la Comitetul Olimpic.

Am apreciat atitudinea ei, chiar dacă avem dovezi clare că ea de fapt a fost accidentată. Pentru că este un sportiv profesionist și și-a dorit să ajungă la Jocurile Olimpice, dar nu a putut din cauza unei accidentări" - Mihai Covaliu, pentru Radio Gold FM.

Anunțul zilei în sportul românesc: Simona Halep nu va mai fi antrenată de Darren Cahill

Pe lângă Simona Halep, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo au mai absentat și alte sportive importante precum Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan.

Delegația României a încheiat Jocurile Olimpice de la Tokyo cu patru medalii: una de aur și trei de argint.