Andy Murray a recunoscut că a fost frustrat de-a lungul timpului de foștii jucători de tenis britanici care îl sfătuiau ce să facă și ce nu, deși nu le ceruse ajutorul. Acesta susține că va fi mereu acolo pentru Emma Răducanu, dar doar dacă ea vrea să se consulte cu el într-o anumită privință.

Emma Raducanu cu trofeul de la US OpenFoto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

După ce și-a făcut intrarea la profesioniști în luna iulie la Wimbledon, ajungând până în turul 4, Emma Răducanu a depășit cu mult acea performanță oricum remarcabilă prin câștigarea unui Grand Slam (US Open) la doar a patra sa participare la un turneu WTA.

"Are o atitudine grozavă, este deșteaptă și se descurcă extrem de bine - sunt sigur că va continua pe acest drum", declara în urmăcu puțin timp Andy Murray.

Murray susține acum că nu îi va oferi sfaturi Emmei decât dacă ea cere asta, dat fiind faptul că lui nu i-a plăcut să primească ajutor fără să-l solicite.

"Niciodată nu mi-a plăcut când foști jucători de tenis britanici încercau să mă sfătuiască ce să fac și ce nu după fiecare victorie sau înfrângere, deși eu nu le ceream asta. A fost un lucru extrem de iritant și încă este. Nu vreau să fiu o astfel de persoană.

Ce a reușit Emma este incredibil și sper să repete performanța. Dacă vrea să vorbească cu cineva, voi fi mereu la căpătul celălalt al telefonului. Dar nu vreau ca după fiecare victorie sau înfrângere să dau sfaturi pentru că nu va fi de ajutor", a declarat Murray, conform BBC.

În ultima perioadă, Murray nu a reușit să-și regăsească forma de altă dată, fiind învins în al doilea tur al turneului challenger de la Rennes de un jucător din afara TOP 150 ATP.