Roger Federer a suferit a treia intervenție chirurgicală în doi ani, dar susține că se simte bine și nu a întâmpinat dificultăți după ultima procedură.

Roger FedererFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sportivul elvețian a fost nevoit să se retragă de la US Open și declara atunci că va avea nevoie de mai multe luni de pauză pentru o nouă operație la genunchi.

În vârstă de 40 de ani, Federer a suferit două proceduri chirurgicale în 2020, acestea însemnând mai mult de un an de recuperare pentru elvețian înainte de a reveni pe teren.

Federer a participat la ultimul său turneu oficial la Wimbledon, unde a fost eliminat în sferturi, ratând șansa de a câștiga pentru a noua oară turneul de la All England Club.

Roger Federer - "Mă simt puternic"

"Mă simt chiar bine...lucrurile nu au mers cum mi-aș fi dorit, dar mă recuperez bine.

Nu am întâmpinat greutăți mari. Mă simt puternic și nerăbdător să revin. Îmi doresc să revin pe teren cât mai repede, dar trebuie să am răbdare.

Este o perioadă în care trebuie să iau lucrurile pas cu pas. Până acum, totul merge conform planului și sunt fericit pentru asta", a declarat Federer, conform Reuters.

Roger Federer deține împreună cu Rafael Nadal și Novak Djokovic recordul de Grand Slam-uri câștigate de-a lungul carierei, cei trei având fiecare 20 de astfel de titluri.

Sportivul elvețian consideră căîncă este posibil Golden Slam-ul (un jucător să câștige fiecare Grand Slam într-o perioadă de un an).

"Cred că este posibil și se va întâmpla. Ai nevoie de puțin noroc pentru asta... perseverență și forță. Din aceste motive va fi greu, dar nu imposibil", a adăugat Federer.