Emma Răducanu este noua senzație din tenisul mondial, sportiva cu tată român câștigând US Open. Întrebat ce părere are despre Emma, Ilie Năstase a precizat, printre altele, că nu vede motive pentru care ar trebui să ne mândrim cu sportiva care reprezintă Marea Britanie.

Emma RaducanuFoto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Fost lider al ierarhiei ATP, Năstase este de părere că nu ar trebui neapărat să avem motive de mândrie. Este o sportivă născută și crescută într-o altă țară, iar legăturile Emmei cu România sunt puține.

Ilie Năstase și motivele lipsei de mândrie în ceea ce o privește pe Emma Răducanu

"Despre Emma Răducanu nu pot să spun prea multe pentru că nu o ştim nici noi, cei din tenis. Ea s-a născut în Canada şi a crescut în Anglia unde s-a inventat tenisul şi fotbalul. După nume, da, putem să ne mândrim cu ea, dar altfel de ce?

Pentru că ea s-a născut în altă ţară. Sunt foarte mulţi români care s-au născut aici şi nu ne mândrim cu ei.

Nu văd de ce. Tatăl ei este român, poartă numele Răducanu, da e un lucru frumos că e un nume românesc, dar şi Andreescu şi ea reprezintă alte ţări.

Nu ştiu dacă avem o genă aparte pentru sport noi românii, dar suntem talentaţi fără condiţii" - Ilie Năstase.

Pentru Simona Halep locul din clasamentul WTA nu mai contează

Referindu-se și la momentul pe care îl traversează Simona Halep în plan sportiv, Năstase a precizat că nu mai contează locul pe care sportiva noastră îl ocupă în ierarhia mondială, mai ales că a fost lideră mondială la un moment dat.

Ilie Năstase crede că ierarhia mondială nu arată exact valoarea unei sportive și că Simona Halep va mai juca în acest an la Indian Wells, Cluj-Napoca și la Turneul Campioanelor dacă se va califica (sunt șanse minime).

"Nu mai contează acum pe ce loc este Simona Halep, dacă a fost odată pe locul unu. Aia contează. Că este acum pe locul 14, după mine, asta nu mai contează. Ea oricum nu este jucătoare de locul 14.

Clasamentele nu spun întotdeauna adevărul. Simona Halep joacă de numărul 1, 2, 3, acolo. Clasamentele nu mai contează. Ştiu că o să joace la Indian Wells, Cluj-Napoca şi la Turneul Campioanelor, dacă se califică" - Ilie Năstase la Centrul Naţional de Tenis, citat de Agerpres.

Conform ultimului clasament publicat pe site-ul oficial al WTA, Simona Halep a înregistrat o coborâre de trei poziții, aflându-se acum pe 14.