A fost preț de trei sezoane antrenorul lui Novak Djokovic, perioadă în care liderul mondial și-a îmbunătățit considerabil anumite aspecte din jocul său. Boris Becker, fost mare jucător, a vorbit despre rivalitatea teribilă dintre Novak, Roger și Rafa.

Novak Djokovic si racheta rupta in finala US OpenFoto: Kena Betancur / AFP / Profimedia

Ajuns la 53 de ani, Becker a vorbit deschis despre BIG 3 și recordurile pe care Roger, Rafa și Nole le-au tot depășit de-a lungul timpului.

Germanul a precizat, printre altele, că nu i se pare corect ca Novak să fie mereu văzut drept băiatul rău, iar Roger și Rafa drept băieții buni.

Fostul mare campion de la Wimbledon mai crede, de asemenea, că liderul ierarhiei ATP va fi văzut într-o altă lumină după finala pierdută pe Arthur Ashe, acolo unde a plâns în două rânduri.

Nu e corect ca Novak să fie cel rău, iar Roger și Rafa cei buni

"Nu l-am văzut niciodată pe Novak plângând pe terenul de tenis. Cu adevărat a ajuns la limită, sau chiar peste limită din punct de vedere emoțional.

Nu este de acceptat ca Novak să fie mereu băiatul rău, iar Roger și Rafa băieții buni, asta nu e deloc corect. Îl cunosc pe Nole atât profesional, cât și uman și pot să vă spun că este un om incredibil.

Da, este un competitor care uneori se comportă greșit pe teren, dar cine nu o face?" - Boris Becker, fost antrenor al lui Novak Djokovic.

Publicul și presa să-l pună pe Djokovic lângă Federer și Nadal

"Publicul și presa trebuie să se obișnuiască cu adevărat cu ideea că nu există doar doi jucători legendari, ci trei. Au calități fantastice ca jucători, dar și ca oameni.

Presiunea a fost foarte mare pe umerii săi, a fost întrebat de atâtea ori dacă va deveni singurul jucător cu 21 de titluri majore. Toate au venit peste el, ca să zic așa, iar discursul său de după finala US Open a fost unul remarcabil.

Cu ochii în lacrimi, el le-a explicat spectatorilor că a fost cea mai frumoasă zi din viața sa, pentru că s-a simțit în cele din urmă respectat și iubit. Iar acest lucru într-o zi în care a ratat ocazia unică de a câștiga toate turneele de Grand Slam dintr-un an" - Boris Becker.

De-a lungul carierei profesioniste, Becker a câștigat șase Grand Slamuri (Australian Open 1991, 1996 - Wimbledon 1985, 1986, 1989 - US Open 1989).

A fost antrenor al lui Djokovic în perioada 2013-2016, iar alături de el sârbul a câștigat, printre altele, de două ori Australian Open, o dată Roland Garros, de două ori Wimbledonul, o dată US Open, de două ori Turneul Campionilor și 14 titluri de Masters.