A ratat pe ultima sută de metri realizarea Marelui Slam (câștigarea tuturor turneelor majore dintr-un an), dar a avut puterea să îi felicite pe învingători. Novak Djokovic a postat un mesaj pe rețelele sociale în care spune, printre altele, că parcursul Emmei Răducanu de la New York a fost unul fantastic.

Emma RaducanuFoto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Nole a pierdut finala de la US Open în fața lui Daniil Medvedev, ratând astfel șansa de a bifa Marele Slam (sârbul a câștigat în acest an Australian Open, Roland Garros și Wimbledon).

Djokovic: "Emma, ești fantastică!"

"Felicitări celor doi campioni. Fantastică poveste pe tabloul feminin de simplu cu două adolescente jucând în finală. Emma, ești fantastică! Daniil, meriți cu prisosință primul tău titlu de Grand Slam" - Novak Djokovic, pe contul său de Twitter.

Răducanu a scris istorie sâmbătă după ce a învins-o pe canadiana Leylah Fernandez în finala US Open, devenind prima jucătoare britanică de tenis care câștigă un turneu de Grand Slam după 44 de ani.

Emma Răducanu a început anul pe locul 336 în lume și era a 150-a jucătoare în clasamentul WTA înainte de debutul US Open.

Ea a urcat nu mai puțin de 127 de locuri în clasament după câștigarea Grand Slam-ului de la New York, fiind acum pe poziția 23 în clasamentul WTA.

Sportiva britanică este așteptată și la Indian Wells, unde va evolua cel mai probabil cu un wildcard, lista jucătoarelor fiind deja publicată, potrivit BBC.