Și-a dorit cucerirea Marelui Slam și a fost atât de aproape de a reuși (la o singură victorie distanță). Novak Djokovic a fost învins în finala de la US Open, iar la 5-4 pentru Daniil Medvedev în setul trei a oferit imagini greu de imaginat.

Novak Djkovic, in lacrimi pe terenFoto: Kena Betancur / AFP / Profimedia

Aflat în pauza dintre gameuri, Novak și-a ascuns fața în prosop și a început să plângă în hohote. Presiunea a fost una imensă chiar și pentru un jucător atât de puternic mental pentru Nole.

La 2-0 la seturi și 5-4 pentru Medvedev, sârbul a plâns pe bancă, iar lacrimile au putut fi văzute chiar și când liderul mondial s-a deplasat pe teren, acolo unde aștepta serviciul lui Medvedev.

Rusul s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 6-4, 6-4, iar cel puțin pentru moment Nole rămâne la egalitate de titluri majore cucerite cu Roger Federer și Rafael Nadal (toți au câte 20).

Sursa video: Eurosport.

De știut:

  • Pentru Daniil Medvedev este al 13-lea titlu din carieră (al patrulea din 2021, după Marsilia, Mallorca și Toronto).
  • Rusul a jucat a treia finală de Grand Slam din carieră: a pierdut în ultimul act la US Open 2019 (vs Rafael Nadal) și la Australian Open 2021 (vs Novak Djokovic).
  • Daniil Medvedev este primul tenismen în mai mult de un deceniu care câştigă US Open pierzând doar un set pe tot parcursul turneului.
  • Novak Djokovic a ratat şansa de a face Marele Slam, adică de a câştiga cele patru turnee de Grand Slam într-un an. Sârbul s-a impus la Australian Open, Wimbledon şi Roland Garros.

  • Dacă ar fi triumfat la US Open, Djokovic ar fi obţinut al 21-lea titlu de Grand Slam și i-ar fi depășit pe rivalii Roger Federer și Rafael Nadal.
  • Daniil Medvedev va primi 2.5 milioane de dolari şi 2.000 de puncte în clasamentul ATP, iar Djokovic 1.25 de milioane de dolari şi 1.200 de puncte ATP.