​Jucătoarea de tenis Emma Răducanu a postat primul său mesaj pe Twitter după câștigarea US Open, primul turneu de Grand Slam câștigat de tânăra în vârstă de doar 18 ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

„O aducem ACASĂĂĂ”, a scris jucătoarea britanică de tenis, postând două fotografii, una cu trofeul în brațe și una în care ține într-o mână trofeul și în cealaltă steagul Marii Britanii.

Emma Răducanu a scris istorie sâmbătă noaptea, reușind să câștige turneul US Open la doar 18 ani după ce a învins-o pe canadiana rieră) învingând-o în finală pe Leylah Fernandez în două seturi cu 6-4 6-3.

Răducanu este prima sportivă din Era Open care câştigă un Grand Slam venind din calificări și prima jucătoare din Marea Britanie câştigătoare a unui Grand Slam după Virginia Wade, în 1977, la Wimbledon.

Pentru prima dată în Era Open (atât la masculin, cât şi la feminin), în ultimul act al unui Grand Slam s-au întâlnit două jucătoare care nu se aflau pe lista capilor de serie.

Grație parcursului incredibil de la US Open, Emma Răducanu va urca, începând de luni, până pe locul 23 în clasamentul WTA (un salt de 127 de locuri). De cealaltă parte, Leylah Fernandez se va clasa pe poziția 27 (a început competiția pe locul 73).

Emma Răducanu a fost felicitată duminică de regina Elisabeta a II-a și de premierul britanic Boris Johnson pentru reușita sa istorică.

Simona Halep a avut la rândul ei un mesaj pentru jucătoarea în vârstă de 18 ani, la fel ca numeroși actuali și foști jucători de tenis.

Pe același subiect: