Marea finală de la US Open va avea loc între cele două revelații ale turneului: Emma Răducanu și Leylah Fernandez. Sportiva britanică a prefațat ultimul act de la Flushing Meadows, care va avea loc sâmbătă, și a vorbit despre relația ei cu jucătoarea de tenis din Canada.

HotNews.roFoto: Hotnews

Emma Răducanu a trecut de Maria Sakkari (a 17-a favorită), 6-1, 6-4, după o oră și 23 de minute, reușind o calificare spectaculoasă în marea finală.

Britanica este prima jucătoare din istoria US Open care s-a calificat în finală după ce a venit din calificări. Sportiva cu origini românești nu a pierdut niciun set pierdut la US Open, după nouă partide disputate.

Leylah Fernandez, pe de altă parte, s-a calificat în ultimul act (de sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 23:00, LiveBlog pe HotNews.ro) după ce a învins-o pe Aryna Sabalenka (a doua favorită) în trei seturi, scor 7-6(3), 4-6, 6-4.

Leylah Fernandez, finalista US Open, și momentul din copilărie care a motivat-o peste măsură

Emma Răducanu, despre finala cu Leylah Fernandez

"Ne știm de mult, pentru că eu m-am născut în Toronto, iar ea e, după cum știți, din Canada. Ca atare, am avut o relație de amiciție când eram junioare. Apoi, ne-am și întâlnit, la Wimbledon, la junioare. Dar de atunci amândouă am ajuns foarte departe. Ne-am schimbat mult jocul și ne-am dezvoltat și ca oameni.

Sunt convinsă că va fi o întâlnire complet diferită față de cea de la All Englad Club. Amândouă jucăm bine și sunt sigură că vom face o partidă frumoasă, care să placă publicului", a declarat Emma Răducanu, conform wtatennis.com.

Leylah Fernandez (73 WTA, 19 ani, 1,68 metri) și Emma Răducanu (150 WTA, 18 ani, 1.75 metri) nu s-au ma întâlnit până acum în circuitul WTA.

Ce scrie presa internațională despre prestația incredibilă a Emmei Răducanu, ajunsă în finala US Open