Pe lângă revelația Emma Răducanu, canadianca Leylah Fernandez a produs o altă surpriză la US Open și va juca finala împotriva sportivei britanice. După semifinala câștigată în fața Arynei Sabalenka, Fernandez a dezvăluit care a fost momentul din copilărie care a motivat-o să demonstreze că orice vis poate deveni realitate.

Leylah FernandezFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Surprinzătoarea Leylah Fernandez (73 WTA) a trecut de Aryna Sabalenka (a doua favorită) în trei seturi, scor 7-6(3), 4-6, 6-4. Meciul de pe Arthur Ashe a durat două ore și 21 de minute.

În marea finală de la US Open (de sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 23:00, LiveBlog pe HotNews.ro), Fernandez o va întâlni pe Emma Răducanu.

Emma Răducanu și Leylah Fernandez, finalistele surpriză de la US Open: Ziua în care puștoaicele au făcut legea

Leylah Fernandez - "Mi s-a zis să nu mai joc tenis și să mă concentrez pe învățat"

"O profesoară de la școală mi-a spus să nu mai joc tenis, că nu am vreo șansă. Mi-a zis să mă concentrez pe studiu, pentru că nu o să reușesc în tenis. Sunt fericită că mi-a spus asta pentru că de atunci în fiecare zi acea frază mi-a răsunat în cap.

Ea m-a făcut să vreau să muncesc mai mult să trag de mine în momentele grele. Am vrut să demonstrez că, dacă muncești suficient, orice vis poate deveni realitate", a spus Leylah Fernandez la conferința de presă de după semifinală.

"Am crescut enorm din punct de vedere mental" - Leylah Fernandez

"A fost un meci bun din partea amândurora (n.r. în semifinală). Ea (n.r. Aryna Sabalenka) a început perfect, dar sunt extrem de mulțumită că am rămas concentrată.

Am avut răbdare, am luptat pentru fiecare punct și în cele din urmă am luat primul set la tie-break.

În manșa a doua am avut câteva șanse să închid meciul, dar am greșit prea mult. A fost o bătălie minunată, fiecare din noi a luptat până la final, până la ultima picătură de energie.

Sunt mândră de mine, de modul în care am luptat pentru fiecare punct. Am crescut enorm din punct de vedere mental și asta mă face fericită. Sunt foarte fericită pentru tot și sunt atât de bucuroasă să îi văd pe fani savurând tenisul", a mai spus canadianca.

Leylah Fernandez (73 WTA, 19 ani, 1,68 metri) și Emma Răducanu (150 WTA, 18 ani, 1.75 metri) nu s-au ma întâlnit până acum în circuitul WTA.

Ce scrie presa internațională despre prestația incredibilă a Emmei Răducanu, ajunsă în finala US Open