Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la US Open, unde va da piept cu Alexander Zverev, într-o reeditare a meciului pierdut de sârb în penultimul act al JO Tokyo. Numărul unu mondial s-a arătat sătul de o întrebare care a fost prea des pe buzele jurnaliștilor care l-au intervievat.

Novak DjokovicFoto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Cu 5-7, 6-2, 6-2, 6-3, Djokovic l-a învins pe Matteo Berrettini și s-a calificat în semifinale la US Open. În penultimul act, Nole are meci cu al patrulea favorit, Alexander Zverev, cel care l-a învins în semifinale la JO Tokyo și i-a spulberat visul de a cuceri aurul pentru Serbia.

Într-un interviu după partidă, Djokovic l-a înrerupt pe Patrick, fratele lui John McEnroe, susținând că s-a săturat să fie întrebat despre cucerirea celor patru Grand Slamuri într-un singur an.

"Sunt concentrat doar la următorul meci. Nu mă întreba de nimic legat de istorie, nu vreau să mă gândesc la asta. Știi că există această șansă, dar vreau să mă concentrez doar pe următorul meci și să o iau pas cu pas", a spus Novak Djokovic.

Întrebat ulterior de ce a ocolit întrebarea, Nole a punctat: "Pentru că am primit acea întrebare deja de foarte multe ori în ultima perioadă și e de înțeles.

Dar m-am săturat de întrebarea asta, am spus de un milion de ori că sunt conștient de istorie și că acest lucru mă motivează. Dar dacă stau să mă gândesc la asta, va deveni o povară pentru mine din punct de vedere mental".

Djokovic și marele vis al Golden Slamului

După victoria împotriva lui Berrettini, Djokovic rămâne în cursa pentru Marele Slam: câștigarea tuturor turneelor majore dintr-un sezon. Sârbul s-a impus deja în 2021 la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon.

În plus, dacă se va impune și la US Open, atunci Djokovic va urca de unul singur pe prima poziție în ierarhia all-time a titlurilor de Grand Slam: momentan, se află la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal (toți au câte 20 de GS-uri câștigate).

Ultimul care a realizat Marele Slam a fost legendarul Rod Laver, australianul reușind să câștige în același an toate cele patru turnee majore (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open). Performanța a fost bifată în 1969.

Explicația pentru care Novak Djokovic nu este atât de iubit de fanii tenisului