Emma Răducanu a reușit cea mai importantă victorie a carierei, calificându-se în semifinalele US Open după succesul în fața campioanei olimpice Belinda Bencic. Sportiva de 18 ani a vorbit despre atuurile sale la ultimul Grand Slam al anului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Răducanu (150 WTA) a trecut în sferturi la US Open de Belinda Bencic (favorită 11 și campioană la Jocurile Olimpice de la Tokyo). A fost 6-3, 6-4 după o oră și 24 de minute de joc.

Sportiva cu origini românești este prima jucătoare care trece de calificări și ajunge până în semifinale la US Open. Emma a reușit această performanță fără să piardă vreun set pe parcurs.

Emma Răducanu - "Am grijă de ce pot controla"

"Sunt atât de mulţumită că am reuşit asta (n.r. să o învingă pe Belinda Bencic)! Belinda este o adversară dificilă şi este medaliată cu aur la JO, care este probabil unul dintre cele mai mari evenimente din sport. Este o jucătoare grozavă şi am ştiut că va fi un meci extrem de dificil.

Mi-au trebuit câteva reglaje la început pentru a mă obişnui cu viteza mingii ei, cu cât de agresivă era. Odată ce am reglat, m-am menţinut, nu am insistat mai mult. Am găsit o modalitate de a câştiga, dar a fost foarte dificil să joc împotriva cuiva aflat la un nivel atât de înalt.

Să spunem că am o foame de a câştiga fiecare meci pe care îl joc, aşa că nu vreau să mă grăbesc deloc, pentru că îmi place să fac totul la timpul potrivit. Dacă am grijă de ce pot controla, atunci asta îmi va oferi cea mai bună şansă.

Până acum, cred că a funcţionat foarte bine pentru mine să nu mă grăbesc, concentrându-mă doar pe un singur lucru la un moment dat. Este suficient pentru mine în această etapă şi nu voi schimba nimic.

Nu am deloc idee despre niciunul dintre recorduri. Este prima dată când am auzit astăzi că am fost prima jucătoare din calificări care a ajuns în semifinale. Nu aveam idee înainte de asta. Da, nu sunt aici să alerg după recorduri acum. Am grijă doar de ceea ce pot face în momentul respectiv şi în meciul care vine", a declarat Răducanu, potrivit site-ului WTA.

Grație parcursului de la US Open (are deja 8 victorii la New York), Răducanu se află pe locul 51 în clasamentul WTA în timp real. De asemenea, Emma va primi un cec în valoare de 675.000 de dolari.

Pentru un loc în marea finală, Răducanu (150 WTA) se va confrunta cu Maria Sakkari (cap de serie nr. 17).