Simona Halep a părăsit US Openul în optimi, fază a Grand Slamului unde a fost învinsă de Elina Svitolina. Multiplu câștigător de turnee majore și analist sportiv, Mats Wilander a vorbit despre parcursul sportivei noastre de la Flushing Meadows.

Simona HalepFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

La puțin timp după ce s-a întors de la New York, Simona Halep a confirmat că se va căsători, evenimentul urmând să aibă loc în Constanța, pe 15 septembrie.

Mats Wilander: Simona se află pe drumul cel bun

"Cred că este pe drumul cel bun. Simona a venit la turneu și cred că a jucat bine, a luptat din greu și a părut să încerce să fie mai agresivă. Și-a schimbat ușor serviciul, cu o aruncare mai joasă a mingii și a riscat puțin mai mult" - Mats Wilander, pentru Eurosport.

Are nevoie de mai multă creativitate în joc

"Pentru jucătoarele ca ea, care au ajuns la o vârstă și au făcut o carieră din jocul constant și atitudinea bună, soluția este să adauge mai multă creativitate, varietate și să fie puțin mai agresive tactic.

Să urce la fileu puțin și să încerce să facă tot posibilul să mențină intensitatea jocului la fel de crescută ca la 20 de ani, fiindcă asta nu se întâmplă decât dacă își schimbă ușor stilul de joc.

Nimeni nu va putea să aibă aceeași intensitate ca la 20 de ani cu un stil de joc neschimbat. Trebuie să-l schimbe pe parcurs pentru a găsi acea intensitate și cred că Simona este pe drumul cel bun din acest punct de vedere", a conchis Mats Wilander.

La US Open, Simona Halep a ajuns până în optimi, fază a competiției unde a fost eliminată de Elina Svitolina.

Citește și: